Haclilar Antakyayi kimden aldi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.050
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Haçlılar Antakyayı kimden aldı?​

21 Ekim 1097-2 Haziran 1098 arasında birinci kuşatmada kuşatmacılar Haçlılar ordusu ve onlara karşı şehri savunan Büyük Selçuklu Devleti’ne tabi Antakya Emiri Emir Yağı-Sayan olmuştur.

Krallar imparatorlar Haçlı Seferi olarak bilinen kaçıncı Haçlı seferidir?​

Bu seferin ikinci grubu ise Avrupalı kont, dük ve baronlar tarafından düzenlenmiştir. Avrupalı krallar ise ilk kez yine karadan ve Anadolu Türk toprakları üzerinden düzenlenen İkinci Haçlı Seferi’de yer almışlardır.
İkinci Haçlı seferi, 1147-1149 yılları arasında gerçekleşti. Musul Atabeyi I. İmâdüddin Zengî’nin 1144 yılında Urfa’yı ele geçirerek bir Haçlı devleti olan Urfa Kontluğu’na son vermesi üzerine Haçlılar Avrupa’dan yardım istediler.
Haçlı Seferleri kimlerdir?
Avrupa’da yaşayan Hıristiyanlar’ın bu kutsal yerleri Müslümanlar’dan almak için giriştikleri seferlere Haçlı Seferleri denir. Bu seferlere katılan Hıristiyanlar, sefere çıkarlarken göğüslerine ve kalkanlarına, seferden dönerlerken de sırtlarına kırmızı birer haç işareti koyuyorlardı.
Türkiye Selçuklu Devleti ilk kez nerede kurulmuştur?
Büyük Selçuklu Devleti 1037 yılında kurulmuş olan bir devlettir. Büyük Selçuklu Devleti Orta Çağ’da kurulmuş olan Oğuz Türklerinin Kınık boyu tarafından kurulmuştur. Büyük Selçuklu Devleti Türk-İran geleneğine dayalı olan bir devletti. Devlet ilk kurulduğu anda başkenti Nişabur kenti idi.

Türkiye Selçuklu Devleti hangi coğrafyada kurulmuştur?​

Büyük Selçuklu Devleti ya da Büyük Selçuklu İmparatorluğu Tuğrul Bey tarafından kuruldu. Doğu tarafta Seyhun nehrinden Tanrı dağlarına kadar, Batı tarafta ise Akdeniz ve Boğazlar’a kadar, Kuzey’de Kafkas dağlarına kadar, güneyde ise Hint denizine kadar bütün topraklar Büyük Selçuklu Devleti’nin kontrolü altında idi.

Hangi Haçlı seferinde krallar katılmıştır?​

Birinci Haçlı Seferi değerlendirilmesi “Baronların Haçlı Seferi” safhası çoğu Frank asıllı Hristiyanların Kudüs’ü ellerine geçirmeleri ile sonuçlanmıştır. Bu Haçlı Seferi’nden sonra Selahaddin Eyyubi’nin 1187 yılında Kudüs’ü geri almasına kadar Hristiyanların elinde Kutsal Kudüs Devleti başkenti olarak kaldı.
Musul Atabeyi I. İmâdüddin Zengî’nin 1144 yılında Urfa’yı ele geçirerek bir Haçlı devleti olan Urfa Kontluğu’na son vermesi üzerine Haçlılar Avrupa’dan yardım istediler. Almanya İmparatoru III. Konrad ve Fransa Kralı VII. Louis, ordularının başına geçerek İkinci Haçlı Seferi’ni başlattılar ve Anadolu’ya girdiler.
 
Geri
Üst