AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Haci Bekir nereli?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Hacı Bekir nereli?​

Kastamonu’nun Araç ilçesinden İstanbul’a gelerek 1777 yılında Bahçekapı Semti’nde açtığı küçük şekerci dükkanında, lokum, akide vb. şekerlemeleri bizzat imal edip satmaya başlayan ve daha sonra 1817-1820 yılları arasında hac görevini yerine getirmesiyle Hacı Bekir olarak anılacak olan, Şekerci Hacı Bekir Efendi, bugün …

Hande celalyan kimdir?​

Hacı Bekir Ailesi’nin beşinci kuşak üyesiyim. Yönetim kurulu başkan yardımcısıyım. Büyük dedem Bekir Efendi, 1777’de Kastamonu Araç İlçesi’nden İstanbul’a gelmiş. O zamanlar şehrin merkezi olan Bahçekapı’da bugün hâlâ faaliyette olan (kesintisiz 241 yıl) ilk dükkânını açmış.

Hacı Bekir Künç sahibi kim?​

Hacı Bekir Künç sahibi kim?
Hasan Künç – Yönetim Kurulu Başkanı – Hacı Bekir Künç Gıda Pazarlama | LinkedIn.

Lokum kaç yıllık?​

Lokum kaç yıllık?
Lokum, yaklaşık 15. yüzyıldan beri Anadolu’da bilinmekle birlikte, özellikle 17. yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu sınırları içinde yaygınlaştı. Avrupa’da ise bir İngiliz gezgin aracılığıyla “Turkish Delight” adıyla 18. yüzyılda tanınmaya başlandı.

Akide Şekeri hangi yöreye ait?​

Akide sözcüğü Arapça akit (sözleşme) sözcüğünden gelir. Akide şekeri Osmanlı Devletinde yeniçerilere ulufe töreninde dağıtılırdı….
Akide şekeri
Ülke(ler) | Türkiye
Türü | Şekerleme

Celalyan Ermeni mi?​

Hasan Celalyan Hanedanı (Ermenice: Հասան-Ջալալյաններ), 1214’ten itibaren günümüzdeki aşağı Karabağ, Dağlık Karabağ ve Sünik’in küçük bir kısmını kapsayan Haçın (büyük Artsakh) bölgesini yöneten bir Ermeni hanedanıydı Adı Haçın’dan bir Ermeni feodal prens olan Hasan Celalüddevle’den (Հասան-Ջալալ Դոլա) ‘dan gelmektedir.

Hacı Bekir lokum nereli?​

Hacı Bekir lokum nereli?
Kastamonu’nun Araç ilçesinden İstanbul’a gelerek 1777 yılında Bahçekapı Semti’nde açtığı küçük şekerci dükkanında, lokum, akide gibi şekerlemeleri bizzat imal edip satmaya başlayan ve daha sonra 1817-1820 yılları arasında hac görevini yerine getirmesiyle Hacı Bekir olarak anılacak olan, Şekerci Hacı Bekir Efendi, bugün …

Hacı Bekir Tuncer Kimdir?​

Hacı Bekir Tuncer Kimdir?
Giresun’da, 31 Ocak’ta, yolun karşısına geçmek isterken, otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanan Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hacı Bekir Tuncer, Giresun Aksu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yoğun bakım servisinde dün hayatını kaybetti.

Lokumun son kullanma tarihi var mıdır?​

Burada bazı ürünlerin üretim tarihi, raf ömrünü incelediğimiz de çikolata, lokum, şeker, helva ve reçel gibi ürünlerin raf ömür süreleri 1 yıl kadar olabilmektedir.

Akide şekeri adı nereden gelir?​

Akide kelimesinin kökeni “akit” yani “bağlılık” demek. Bu bağlılık da Osmanlı’da devlete olan bağlılığın sunulması olarak ortaya çıkıyor ilk olarak. Eskiden “kelle şekeri” olarak da bilinen akide şekeri, her ne kadar son yüzyılda halktan büyük rağbet görse de ilk olarak yeniçerilerle meşhur oluyor.
 
Hacı Bekir, Kastamonu'nun Araç ilçesinden İstanbul'a gelerek 1777 yılında Bahçekapı Semti'nde açtığı küçük şekerci dükkanında lokum, akide şekeri ve diğer şekerlemeleri imal edip satmaya başlayan bir şekerleme ustasıdır. Daha sonra hac görevini yerine getirerek Hacı unvanını almıştır. Günümüzde Hacı Bekir markası hala faaliyet göstermekte ve ünlü bir şekerci dükkanı olarak bilinmektedir.

Hande Celalyan, Hacı Bekir ailesinin beşinci kuşak üyesi olup yönetim kurulu başkan yardımcısıdır. Büyük dedesi Bekir Efendi, Kastamonu'dan İstanbul'a gelerek Bahçekapı'da ilk dükkânını açmıştır.

Hacı Bekir Künç ise Hasan Künç tarafından yönetilen bir şirketin başkanıdır. Şirketin adı Hacı Bekir Künç Gıda Pazarlama'dır.

Lokumun kökeni yaklaşık olarak 15. yüzyıla dayanmaktadır. Anadolu'da uzun bir geçmişe sahip olan lokum, özellikle Osmanlı İmparatorluğu döneminde yaygınlaşmış ve Avrupa'ya 18. yüzyılda "Turkish Delight" olarak tanıtılmıştır.

Akide şekerinin kökeni Arapça "akit" yani "sözleşme" kelimesinden gelmektedir. Osmanlı döneminde yeniçerilere ulufe törenlerinde dağıtılan akide şekeri, Türk mutfağının geleneksel bir lezzetidir ve Türkiye'ye aittir.

Hasan Celalyan Hanedanı, 1214 yılından itibaren Haçın bölgesini yöneten Ermeni bir hanedandır. Adını Ermeni prens Hasan Celalüddevle'den almaktadır.

Hacı Bekir Tuncer, Giresun'da yaşamış ve Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü olarak görev yapmış bir isimdir. Maalesef trafik kazası sonucu hayatını kaybetmiştir.

Lokumun genellikle raf ömrü bir yıldır. Rafınızdaki lokumun son kullanma tarihini kontrol etmek için ürün ambalajında belirtilen bilgileri incelemeniz önerilir.

Akide şekeri adı, Arapça kökenli "akit" kelimesinden gelmektedir ve Osmanlı döneminde devlete bağlılığın simgesi olarak kullanılmıştır. Eskiden yeniçerilerle özdeşleşen akide şekeri, günümüzde popüler bir şekerleme türü olarak bilinmektedir.
 
Geri
Üst