AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hacet ve Dilek Duası

haberci

Yeni Üye
Hacet ve Istek Duası
Bismillahirrahmanirrahiym* Ve la havle ve la kuvvete illa billhilAliyyilAzim* Allahümme inni eselüke ya Kadimü, ya Daimü, ya Ferdü, ya Vitru, ya Ahadu, ya Samedü, ya Hayyü, ya Kayyumü, ya Zel Celali velikram Fe in tevellev fe kul hasbiyallahü la ilahe illahu aleyhi tevekkeltü ve Hüve RabbülArşilAzim*
Hzİsa (AS), bu mübârek duayı okur, ölüleri diriltirdi Hâceti ya da bir dileği olan, sabahtan namazını kıldıktan daha sonra Kıbleye aleyhinde oturur, bu duayı 100 defa okursa dileği gerçekleşir *

Bu dua Hacet ve İstek Duası olarak bilinir ve birçok kişi tarafından dileklerin gerçekleşmesi için okunur. Duanın içeriği şu şekildedir:

"Bismillahirrahmanirrahiym* Ve la havle ve la kuvvete illa billhilAliyyilAzim* Allahım, ben sana yalvarıyorum; Ey Ebedi, Ey Sona Ermeyen, Ey Sonsuz, Ey Gizli Tutucu, Ey Biricik, Ey Kendisine Her Şeyin Muhtaç Olduğu, Ey Var Olan, Ey Herşeyi Var Eden, Ey Celal ve Keremin Sahibi olan Rabbim! Eğer dönüş yapmazlarsa, de ki: 'Allah bana yeter; O'ndan başka ilah yoktur. Ben sadece O'na dayandım. O, büyük Arş'ın Rabbi'dir.' Hz. İsa (AS) bu duaı okur ve ölüleri diriltirdi. Sabah namazını kıldıktan sonra kıbleye yönelip bu duayı 100 defa okuyan kişinin dileği gerçekleşir."

Duanın içeriği dini inançlar doğrultusunda bir isteğin gerçekleşmesi için Allah'a yapılan bir yakarıştır. Bu dua kişinin samimi niyeti ve inancıyla okunmalıdır. Dinî inanca göre Hacet ve İstek Duası'nın, Allah'a yönelik istekleri iletmek ve duaların kabul olması için bir vesile olarak okunabileceğine inanılmaktadır.

Geri