AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hacet Namazı Kac Rekattır Nasıl Kılınır? Duası ve Anlamı

SoruCevap

Yeni Üye
Hacet Namazı

İnsanın gunluk hayatında pek cok maddi ya da manevi ihtiyacı olur ve bunları karşılamak ister İhtiyaclann ortaya cıkması ve bunların giderilmek istenmesi olan bir şeydir Herhangi bir işin gercekleştirilmesi, ihtiyacın giderilmesi icin yapılması gereken her şey yapılmalı, sonra da sonucu Allah ( cc) istenmelidir İslami tevekkul anlayışı bunu gerektirir Tum şartlar yerine getirildikten sonra ihtiyac Allah’a arz edilmeli, O’ndan yardım istenmelidir

Hacet namazı iki, dort veya on iki rekat olarak da kılınır Dort rekat olarak kılınırsa eğer birinci rekatında Fatiha suresinden sonra uc defa ayetu’lkursi, kalan uc rekatta ise Fatiha suresinden sonra birer defa İhlas, Felak ve Nas sureleri okunur

Duanın Okunuşu:
* La ilahe illallahulhalimulkerimu Subhanellahi Rabbil'arşil'azim ElHamdu lillahi Rabbil'alemin Es'eluke mUcibati rahmetike Ve'azaime mağfiretike Velganimete min kulli birrin Vesselamete min kulli ismin La teda'li zenben illa gafertehu Ve la hemmen illa ferrectehu Ve la haceten hiye leke ridan illa kadayteha ya erhamerRahimin

Manası;
* Halim ve Kerim olan Allah'tan başka hicbir ilah yoktur Buyuk Arş'ın Rabbi Allah, noksanlıklardan munezzehtir Hamd, alemlerin Rabbi olan Allah'a mahsustur Senden rahmetinin gereği olan şeyleri istiyorum Yine mağfiretinin ceşitlerini, her iyilikten elde edinmeyi ve her gunahtan selameti de senden isterim Bağışlamadığın bir gunah ve gidermediğin bir uzuntu bende bırakma Rızana uygun olan benim dilek ve hacetimi de yerine getir, ey merhamet edenlerin en merhametlisi

Geri