Hacda Söylenen Lebbeyk

SoruCevap

Yeni Üye
Hacda Söylenen Lebbeyk

Çözüm
Hacda Söylenen Lebbeyk
Lebbeyk ALLAHumme Lebbeyk
Lebbeyk okunuşu
Lebbeyk anlamı

“Lebbeyk Alîahümme lebbeyk. Lebbeyke lâ şerike leke îebbeyk. İnne’l-hamde vennîğmete leke ve’1-mülk. Lâ şerike lek.”

“Allah’ım Sana itaat ve ibâdete hazırını, emrine boyun eğiyorum. Sana ibâdet üzereyim, Senin ortağın yoktur, emrine boyun eğiyorum. Hamd ve nimet gerçekte Senindir, mülk de Sana mahsustur. Senin ortağın yoktur.” Resûlüllah Sallallahu Aleyhi ve Seüem’İn Telbiyesi budur.

Yaptığı Telbiyenin başında: LEBBEYK ALLAHÜMME BİHACCE-TİN, demesi müstahab olur, eğer hac için ihrama girmişse… Eğer umre için ihrama girmişse, LEBBEYK BİUMR’ETİN demesi müstahabdır. Sahih ve muhtar olan mezhebe göre, diğer telbiyelerde hacc veya umre anılmaz.
Hacda, Müslümanlar tarafından "Lebbeyk" sözü söylenir. Lebbeyk, Hac ibadeti sırasında Allah'a yanıt olarak söylenen bir ifadedir ve "Buyur, sana itaat ediyoruz" anlamını taşır.

Hacda Söylenen Lebbeyk
Lebbeyk okunuşu
Lebbeyk anlamı

“Lebbeyk Alîahümme lebbeyk. Lebbeyke lâ şerike leke îebbeyk. İnne’l-hamde vennîğmete leke ve’1-mülk. Lâ şerike lek.”

“Allah’ım Sana itaat ve ibâdete hazırını, emrine boyun eğiyorum. Sana ibâdet üzereyim, Senin ortağın yoktur, emrine boyun eğiyorum. Hamd ve nimet gerçekte Senindir, mülk de Sana mahsustur. Senin ortağın yoktur.” Resûlüllah Sallallahu Aleyhi ve Seüem’İn Telbiyesi budur.

Yaptığı Telbiyenin başında: LEBBEYK ALLAHÜMME BİHACCE-TİN, demesi müstahab olur, eğer hac için ihrama girmişse… Eğer umre için ihrama girmişse, LEBBEYK BİUMR’ETİN demesi müstahabdır. Sahih ve muhtar olan mezhebe göre, diğer telbiyelerde hacc veya umre anılmaz.

Çözüm
Hacda Söylenen Lebbeyk
Lebbeyk okunuşu
Lebbeyk anlamı

Lebbeyk sözü, hac ibadeti sırasında Müslümanlar tarafından Allah'a verilen bir cevap olarak söylenir. Bu ifade, itaat ettiğimizi ve boyun eğdiğimizi ifade eder. Lebbeyk anlamı, "Buyur, sana itaat ediyoruz" demektir. Hac ibadeti sırasında Müslümanlar, bu sözü tekrarlayarak Allah'a bağlılıklarını ifade ederler. Lebbeyk sözü, hac ve umre ibadeti için ihrama giren kişiler tarafından söylenir ve diğer telbiye dualarında haccın veya umrenin adı geçmez.

Geri