Hac ibadeti sırasında okunacak birçok dua bulunmaktadır. İşte Hac sırasında okunabilecek bazı dualar:
1. Hacca niyet duası: "Labbeik Allahümme labbeik. Labbeik la şerike leke labbeik. İnnel hamde ve'n-ni'mete leke ve'l-mülk. La şerike lek."
Bu dua, Hac ibadetine niyet etmek için okunur. Hacca niyet eden kişi, bu duayı tekrarlayarak niyetini ifade eder.
2. Talbiye duası: "Labbeik Allahümme labbeik. Labbeik la şerike leke labbeik. İnnel hamde ve'n-ni'mete leke ve'l-mülk. La şerike lek."
Talbiye duası, Hac'ın başından itibaren okunur ve Hac süresince tekrarlanır. Bu dua, Hacceden kişinin Allah'a yönelik bir çağrısıdır ve "Buradayım, buradayım ya Rabbim, Sana hizmet için buradayım" anlamına gelir.
3. Arafat duası: Arafat'ta vakfe yapıldıktan sonra okunan dualar, büyük bir öneme sahiptir. Bu dua sırasında samimi bir şekilde Allah'a yönelmek önemlidir. Arafat duası kişinin tercihine bağlıdır, ancak genellikle şu dualar okunur:
- Kur'an-ı Kerim'den ayetler veya duaların okunması
- "Allah'ım, bütün övgüler yalnızca Sana aittir. Bana hidayet ettiğin gibi hidayet et. Bana ihsan ettiğin gibi ihsan et. Beni rıza yolunda ilerlet. Bana verdiğin nimetlerin sayısı ve fazlı kadar beni kendine eriştir."
4. Müzdelife duası: Müzdelife'de okunabilecek dualar arasında Kur'an-ı Kerim'den ayetler ve Peygamberimiz'in (s.a.v.) duaları bulunmaktadır. Müzdelife'de samimi bir şekilde dua edilmesi önemlidir.
5. Mina duası: Mina'da da Kur'an-ı Kerim'den ayetler okunabilir ve Allah'a dua edilebilir. Mina'da yapılan dualara özel bir sınırlama bulunmamaktadır.
Bu dualar sadece örneklerdir. Hac sırasında dua etmek, kişinin içtenliği ve samimiyeti ile alakalıdır. Allah'a yönelmek ve O'ndan isteklerde bulunmak için herhangi bir zaman dilimi veya dua kullanılabilir.