Hacda Neler Yapılır

SoruCevap

Yeni Üye
Hacda yapılacak işlemler

İhram: Bu, insana bir mesajdır ve sen kendine malik değilsin, sahibinin kim olduğunun farkına var Burada yaratıcıdan yaratıcıya kacış manası, Buyur yarabbi sana geldim mesajı var

Kabe: Beytullah'ın diğer adı da ozgurluk evidir Manası, insanın mutlak ozgurluğe kavuştuğu alan, kendi arzu ve isteklerinin esiri olmuş insanın arzularını yaratıcıya teslim ettiği icin kendini ozgur hissediyor Obur turlu surekli devamlı arzularının baskısı ile ic mucadele yaşıyor Benim uzerimde teslim olacağım bir guc var O'na teslim olduğumda O bana her turlu yardımı eder, diyerek psikolojk rahatlama sağlar

Say: Kupkuru bir yerde yedi defa su aramak icin koşuşturan bir kimsede Allah'a guven var, umitsizliğe kapılmamak var Yoklukta bile calışmak ve gayret gostermek, sabır, metanet mesajı var

Arafat: Arafat'ta bilmek anlamı var İnsanın Arafat'ta varacağı anı ve yeri bilmesi onemli O geceyi Arafat'ta geciren insanın varacağı anı duşunmesi; nereden geldiğini, nereye gideceğini duşunmesi İnsanda belirli paradigmaların oluşması icin kendisini sorgulaması gerekiyor Bu sorgulanmanın en guzel gercekleştiği, yaşam tarzının yeniden belirlendiği en uygun zaman ve yer Arafat'ta vakfe anı

Şeytan taşlama: Şeytan taşlamada Hz İbrahim'in verdiği ic mucadele var Korku, kıskanclık, tutku, ic cekişme gibi olumsuz duygular ortaya cıktığı zaman icimizdeki negatif gucler harekete gecer Bunlar semavi kitaplarda şeytan olarak tanımlanmış

Burada gaflet, cehalet, nefsimizdeki olumsuz durtuler taşlanıyor Hac boyunca her turlu kotuluklerden arınan insan son işlem olarak şeytan taşlamak ile Allah'a sığınmış oluyor

Geri