AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Haccp kurallari nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Haccp kuralları nelerdir?​

HACCP’İN TEMEL İLKELERİ
Haccp sisteminin temel prensipleri nelerdir?
HACCP’in Temel İlkeleri Kritik limitlerin oluşturulması Kritik kontrol noktalarının izlenmesi için sistemin kurulması Kontrol altında olmayan noktaların izlenmesi ve varsa düzeltici faaliyetlerin oluşturulması Sistemin etkili bir şekilde işlemesinin denetlenmesi için kontrol prosedürlerinin oluşturulması
Haccp Kkn nedir?
Gıda güvenliğinde ortaya çıkabilecek olan biyolojik, kimyasal, fiziksel gıda üretim sistemlerindeki risklerin azaltılması ve sistematik yönlerden önleyici faaliyet ve çalışmalar olarak tanımlayabiliyoruz. HACCPkısaca Kritik Kontrol Noktaları Risk Analizi’nin kısaltılmış şeklidir.

Haccp ÖGP nedir?​

HACCP planını destekleyen ÖGP; personel hijyeni, temizleme ve sanitasyon programları, uygun bina ve yerleşim uygulamaları, ekipman bakımı ve tedarikçi seçimi ve diğer belirli programlarıiçermektedir.
HACCP tehlike nedir?
Tehlike Analizi Kritik Kontrol Noktaları (HACCP) esasen gıda güvenliği risklerini yönetmekte kullanılan bir risk yönetimi aracıdır. Bir HACCP sistemi tehlikeleri saptamanıza ve üretim sırasında tedarik zincirinizin tamamında bunları yönetmenizi sağlayacak kontrolleri uygulamaya koymanıza olanak tanır.
Ön gereksinim programları nelerdir?
Ön gereksinim programları, bir gıda işletmesinde, gıdanın üretildiği ve işlendiği çalışma ortamı boyunca üründe gıda güvenliği tehlikesine yol açabilecek tüm olasılıkları, mikrobiyolojik, kimyasal ve fiziksel riskleri, ürünler arası olası çapraz bulaşmalarıiçermelidir (ISO 22000, 2005).
 
Geri
Üst