AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

H sinifi muteahhitlik belgesi kac metrekare?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

H sınıfı müteahhitlik belgesi kaç metrekare?​

H sınıfı müteahhitlerde iş deneyimi aranmayacak ancak bu firma en fazla tek ruhsatta 1000 metrekare inşaat yapabilecek. Geçici sınıfta ön şart aranmıyor. 500 metrekare ve en çok 2 katlı olacak şekilde kendi evini yapmak isteyenlere 1 defaya mahsus bu hak veriliyor.

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi kaç yıl geçerli?​

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi kaç yıl geçerli?
Kat Karşılığı İnşaat Sözleşmesinin Feshinin Şekli ve Zamanaşımı Arsa sahibi dönme (geriye etkili fesih) hakkını teslimden itibaren 5 yıl içinde kullanmalıdır. Ancak yüklenici ağır kusurlu ise süre 20 yıldır.

Müteahhitlik karnesi nereden alınır?​

Müteahhitlik karnesi nereden alınır?
Yapı müteahhitliği yetki belgesi numarası alınabilmesi için izlenmesi gereken prosedürler şöyle:İlk etapta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüklerine başvuru yapılması gerekmektedir. Kuruma, belgeyi istediğinize dair bir dilekçe yazmalı ve yapı müteahhidi yetki belgesi başvuru formunu doldurmalısınız.

Müteahhitlik belgesi kaç metrekare 2021?​

G Sınıfı Müteahhitlik Belgesi: Tek sözleşmede 1.5 milyonluk iş ve 1500 metrekare alanda inşaat yapılmış olunmalıdır. Bu grubun tek ruhsatta üstlenebileceği inşaat, 3 bin metrekare alandır.

H Grubu kentsel dönüşüm yapabilir mi?​

H Grubu kentsel dönüşüm yapabilir mi?
böylelikle artık h sınıfı müteahhitlik yetki belgesine sahip firmalar da kentsel dönüşüm kapsamında inşaat yapabilecek ve bundan sonraki süreçte herkes yetki belgesi sınıfına göre boş arsada yapılacak inşaatın aynısını kentsel dönüşüm kapsamındaki inşaat yerlerinde de yapabilecekler.

400 metre kare arsaya kaç daire verilir?​

400 metre kare arsaya kaç daire verilir?
İstimlak sonunda size 400 m2 arsa kaldığına göre ve Kaks:1.25 olduğuna göre 400 x 1.25 = 500 m2 bir inşaat yapabilirsiniz demektir. 500 m2 / 6 = 83.333 m2 lik 6 daire yaparsınız. Bodrum ve çatı arası hariç eğer iyi bir mimara çizdirirseniz 2+1 çok kullanışlı daireleriniz olacaktır.
200 metrekare arsaya kaç daire verilir?​
İnşaatın taban alanını büyüterek örneğin 200 metrekareden kuracağınız taban alanlı inşaatan çift daireli ve her bir daire 100 metrekare olmak üzere toplam 4 katlı ve 8 daireli bir bina da yapılabiliyor.

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi yaparken nelere dikkat edilmeli?​

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi yaparken nelere dikkat edilmeli?
KAT KARŞILIĞI SÖZLEŞMESİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR Tarafların kimlik ve adres bilgilerinin doğru verilmesi. 3. Arsa ve yapılacak yapı bilgilerinin doğru verilmesi. 4. Kat karşılığı sözleşmesi imzalandıktan sonra mal sahibinin, müteahhite süre uzatımı yapmadan vekâlet vermesi. 5.

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi mirasçıları bağlar mi?​

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi mirasçıları bağlar mi?
Kat Karşılığı İnşaat Sözleşmesinde Arsa Sahibi’nin Ölümü Arsa Sahibi’nin ölmesi, Kanun’da Müteahhit’in ölmesi gibi ayrı bir hükümle düzenlenmemiş olup bu durumda Sözleşme’nin tarafı Arsa Sahibi’nin yasal mirasçıları olacaktır.

E grubu müteahhitlik belgesi kaç metrekare 2021?​

E Sınıfı Müteahhitlik Belgesi: Tek seferde 15 milyon liralık iş ve 7 bin 500 metrekare alana inşaat yapılmış olunmalıdır. Bu grubun tek ruhsatta üstlenebileceği inşaat, 15 bin metrekare alandır.
 
H sınıfı müteahhitlik belgesine sahip firmaların en fazla tek ruhsatta 1000 metrekare inşaat yapabileceği belirtilmiştir. Bu kapsamda, bu belgeye sahip firmaların tek bir projeyle ilgili olarak 1000 metrekareye kadar inşaat yapma yetkisi olduğunu söyleyebiliriz.

Kat karşılığı inşaat sözleşmesinin geçerlilik süresi konusunda ise, arsa sahibinin dönme hakkını (geriye etkili fesih hakkını) kullanabilmesi için sözleşmenin tesliminden itibaren 5 yıl içinde harekete geçmesi gerektiği belirtilmiştir. Ancak, yüklenicinin ağır kusurlu olduğu durumlarda bu sürenin 20 yıla kadar uzayabileceğini ifade edebiliriz.

Müteahhitlik karnesi almak isteyenlerin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüklerine başvurması gerektiği ve belgeyi istediklerine dair bir dilekçe yazmaları gerektiği belirtilmiştir. Ayrıca, yapı müteahhitliği yetki belgesi alabilmek için belirli prosedürlerin izlenmesi gerektiği vurgulanmıştır.

G Sınıfı Müteahhitlik Belgesi için ise tek sözleşmede 1.5 milyonluk iş ve 1500 metrekare alanda inşaat yapılmış olunması gerektiği bilgisi verilmiştir. Bu belge grubunun tek ruhsatta üstlenebileceği inşaatın 3 bin metrekare alanda olabileceği ifade edilmiştir.

H Grubu müteahhitlik belgesine sahip firmaların artık kentsel dönüşüm projelerinde de inşaat yapabileceği belirtilmiştir. Bu sayede H sınıfı müteahhitlik yetki belgesine sahip firmaların kentsel dönüşüm kapsamında da inşaat faaliyetlerine katılabilecekleri ifade edilmiştir.

400 metrekarelik bir arsaya 6 adet dairesinin yapılabileceği bilgisi paylaşılmıştır. Verilen hesaplamaya göre, 400 metrekarelik bir arsa üzerine 6 adet daire inşa edilebileceği belirtilmiştir.

Öte yandan, 200 metrekarelik bir arsaya ise toplam 8 adet dairenin yapılabileceği bilgisi verilmiştir. Bu durumda, 200 metrekarelik bir arsa üzerine 8 adet daire inşa edilebileceği ifade edilmiştir.

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi yapılırken dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında da bilgi verilmiştir. Sözleşmede tarafların kimlik ve adres bilgilerinin doğru verilmesi, arsa ve yapılacak yapı bilgilerinin doğru paylaşılması gibi unsurlara dikkat edilmesi gerektiği belirtilmiştir.

Son olarak, E Sınıfı Müteahhitlik Belgesi için 15 milyon liralık iş ve 7 bin 500 metrekare alanda inşaat yapılmış olunması gerektiği bilgisi verilmiştir. Bu belge kapsamında tek ruhsatta üstlenilebilecek inşaatın 15 bin metrekare alanda olabileceği ifade edilmiştir.
 
Geri
Üst