AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Gymboree yaklasimi nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Gymboree yaklaşımı nedir?​

Oyun, sanat, bilim ve keşif yoluyla çocuklarda merak ve öğrenme isteği ile özgüven becerilerini geliştirmek amaçlı School Skills Programı, Gymboree eğitimlerini tamamlamış eğitmenler eşliğinde yapılır ve “çocuğun yönlendirmesine izin ver” yaklaşımı ile uygulanmaktadır.

Oyun grubunda neler yapılır?​

Oyun grubu, bebeğin ya da çocuğun, psiko-motor, duyusal, bilişsel, duygusal, zihinsel ve fiziksel becerilerini kendi akranları ile sosyal bir ortamda, öğretmen gözetiminde, materyaller eşliğinde geliştirebileceği, sağlıklı ve güvenli koşullarda yapılandırılmış, haftanın belirli gün ve saatlerinde katılım …
Oyun grubu ne demek?
0-3 Yaş arası çocukların, ebeveynleri (ya da bakım verenleri) ile birlikte katıldıkları sosyalleşme amaçlı programlara Oyun Grubu denir. Çocuklar, öğretmenleri gözetiminde akranları ile oynarken, ebeveynleri ise diğer ebeveynler ile fikir alış verişinde bulunup sosyalleşebilirler.

Gymboree hangi ülkenin?​

– Gymboree bir Amerikan sistemi. 1975 yılında başlamış, Türkiye’ye getiren Esra Taşer. İstanbul’da 2005’te açıldı.

Neden Gymboree?​

Gymboree 1976’da Joan Barnes tarafından kurulmuştur.Joan Barnes,çocuklar için güvenli,yaşa uygun aktivite sunan,anne ve çocukların beraber oynadıkları bir yer arayıp bulamayınca,her atılımcı insan gibi kendisi bir program yaratıp sundu. Başlangıçtan beri,gururla ebeveyn ve çocuklara ilham vermeye devam ediyoruz.
Oyun Grubu gerekli mi?
Oyun gruplarının amacı çocuğa akademik becerileri kazandırmak değildir. Fakat okula hazırlık için gerekli en önemli aktivitelerden biridir. Haftada bir iki kez yapılacak aktivitelerle hem çocuğun okula hazır olması hem de aile dışında ilk kez sosyalleşmesi sağlanacaktır.

Oyun grubuna ne zaman başlamalı?​

Böylelikle erken yaşta kazanılan bu hareket alışkanlığı; çocuğun öz güveninin, öz disiplininin ve okul oryantasyonunun gelişimini hızlandıracaktır. Çocukların hareket ederek öğrenmesini ve sosyalleşmesini amaçlayan oyun grupları genel olarak 15-18 Ay itibariyle başlamaktadır.

Oyun grubu kaç aylık?​

Psikolog Belgü Kaçmaz, oyun grubu hakkında bilgiler veriyor. Oyun grubu, çocukların zihinsel, sosyal, ince ve kaba motor gelişimlerini destekler. Günümüzde oyun grupları 6 aydan itibaren gelişimi desteklemek için bebekleri kabul etmektedir. Genelde 6-18 ay çocukları oyun gruplarından fayda sağlayabiliyor.
Gymboree sahibi kim?
Okul öncesi eğitimde dünya markası olan Gymboree Play Music’in Türkiye Kurucusu Esra Taşar ve Little Genius kurucusu Carol Crous,uluslararası okul öncesi eğitim merkezi Growing Minds International Pre-School’u İstanbul’a getirdi.

Gymboree kimin?​

Oyun grupları faydalı mı?​

Oyun grubu, çocukların zihinsel, sosyal, ince ve kaba motor gelişimlerini destekler. Günümüzde oyun grupları 6 aydan itibaren gelişimi desteklemek için bebekleri kabul etmektedir. Genelde 6-18 ay çocukları oyun gruplarından fayda sağlayabiliyor.
Oyun grubu mu kreş mi?
Lokasyon olarak oyun grupları size uzak ise yarım gün ve bol aktiviteli bir kreş düşünebilirsiniz. 3 yaş öncesi tam gün bir okula gitmek çocuğunuz için yorucu ve uzun süre okul öncesi eğitim alacağı için sıkıcı olabilmektedir. Bu nedenle imkanlarınız dahilinde yarım gün seçmenizi öneririz.

Esra Taşar Kimdir?​

Esra Taşar: Nottingham Üniversitesi mezunuyum, ekonomi ve finans okudum. Ardından Koç Üniversitesi’nde MBA yaptım. Çocuklarım olduktan sonra aile şirketimiz Öztiryakiler’de çalışmama kararı alıp, kariyer değişikliğine gittim.

Devlet kreş ücretleri ne kadar?​

2021-2022 Dönemi Devlet Anaokulu Ücretleri

Geri