AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Guzel servis nasil yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
131.428
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Güzel servis nasıl yapılır?​

Kirli tabaklar, sağdan alınıp aynı anda sol taraftan temiz tabaklar masaya konur. Kirli tabaklar misafirlerin önünde üst üste konulmamalıdır. Yemek sırasında servis yapan kimse misafirlerin ekemek ve su durumlarını sürekli kontorl ederek, ekmekleri çatal ile tabaklar koymalıdır.

Misafire yemek servisi nasıl yapılır?​

Misafire yemek servisi nasıl yapılır?
Misafirin solundaki malzemeleri ise solundan sağ elle alın. Kirli tabakları misafirlerin arkasında sıyırın. Tabak ve diğer malzemeleri masaya koyarken nazik bir şekilde davranın. Maşa servisinin uygulandığı durumlarda saat yönünün tersinde ilerleyin ve soldan, sağ elle servis yapın.

Yemek tabakları nasıl kullanılır?​

Yemek tabakları nasıl kullanılır?
Tabaklar Nasıl Konulmalı?
- Servis tabağı: En alta konur.
- Ana yemek tabağı: Servis tabağının üzerine konur.
- Ara sıcak tabağı: Ana yemek tabağının üzerine konur.
- Çorba kasesi: İlk tabak katından önce en üstte yer alır.
- Salata tabağı: Çatal – bıçak dizildikten sonra daha rahat yerleştirilir.

Yemek servisi hangi taraftan yapılır?​

Yemekler daima sol taraftan servis edilir. Çorba içildikten sonra kaşıkları ya sapı sağa gelecek şekilde ya da öne gelecek şekilde tabağın içinde bırakılmalıdır. Su servisi yemek servisi başlamadan önce bardaklar masadan kaldırılmadan sağ taraftan bardaklara konarak yapılır.

Yemek yerken kaşık nasıl tutulur?​

Yemek yerken kaşık nasıl tutulur?
Kaşık sağ elle kullanılmalıdır. Çatal tek başına kullanılacaksa sağ elle kullanılmalıdır. Bıçak ile çatal birlikte kullanılacaksa eğer, çatal sol elde olmalıdır. Bıçağın sapı işaret parmağının bıçağın kesici kısmına geleceği şekilde tutulmalıdır.

Çatal hangi elle tutulur?​

Çatal hangi elle tutulur?
Çatal sol elle tutulurken bıçak sağ elle tutulur. Kesme işleminin ardından çatal ve bıçak değiştirilmeden yeme eylemi gerçekleştirilir. Kesme işlemi sırasında çatal ve bıçak dik bir şekilde tutulur.

Wagon servisi nedir?​

Wagon Servis Örneğin french serviste son dokunuş olarak yemeğe bir garnitür ekleniyorsa, wagon serviste yemeğin sosu eklenir. Wagon serviste göreceli olarak son dokunuş olarak daha basit, daha az teknik bilgi gerektiren şeyler yapılır.

Masa sunumu nasıl yapılır?​

Masa sunumu nasıl yapılır?
Gündelik Yemek Masası Nasıl Hazırlanır?
- Masaya bir masa örtüsü serin.
- Yemeğin servis edileceği tabağı servisin tam ortasına yerleştirin.
- Çatalı tabağın soluna, bıçağı tabağın sağına, kaşığı ise bıçağın sağına yerleştirin.
- Su bardağını bıçağın yemek üstünde konumlanacak şekilde, sağ üst köşeye koyun.
 
Güzel bir servis nasıl yapılır konusunda verdiğiniz bilgiler oldukça kapsamlı ve detaylı. İşte bazı uygulamalar ve kurallar:

- Kirli tabaklar sağ taraftan alınmalı ve sol taraftan temiz tabaklar aynı anda masaya konulmalı.
- Kirli tabaklar misafirlerin önünde üst üste konulmamalıdır.
- Servis yapan kişi yemek sırasında misafirlerin ekmeği ve su durumlarını sürekli kontrol etmeli, ekmeği çatal ile tabaklara koymalıdır.
- Yemek servisi yapılırken malzemeler misafirin solundan sağ elle alınmalı ve kirli tabaklar misafirlerin arkasında sıyırılmalıdır.
- Tabak ve diğer malzemeler masaya nazik bir şekilde konulmalıdır.
- Maşa servisi uygulandığında saat yönünün tersine ilerlenmeli ve soldan, sağ elle servis yapılmalıdır.

Yemek tabakları nasıl kullanılmalı konusunda da verdiğiniz bilgiler oldukça faydalı:

- Servis tabağı en alta konulmalıdır.
- Ana yemek tabağı servis tabağının üzerine konulmalıdır.
- Ara sıcak tabağı ana yemek tabağının üzerine konulmalıdır.
- Çorba kasesi ilk tabak katından önce en üstte yer almalıdır.
- Salata tabağı, çatal-bıçak dizildikten sonra daha rahat yerleştirilmelidir.

Yemek servisinin hangi taraftan yapılması gerektiği konusunda da bilgi vermişsiniz:

- Yemekler daima sol taraftan servis edilmelidir.
- Çorba içildikten sonra kaşıklar ya sapı sağa gelecek şekilde ya da öne gelecek şekilde tabağın içinde bırakılmalıdır.
- Su servisi yemek servisi başlamadan önce bardaklar masadan kaldırılmadan sağ taraftan bardaklara konularak yapılmalıdır.

Masa sunumu konusuna gelince, gündelik bir yemek masasını hazırlarken şu adımları takip edebiliriz:

- Masaya bir masa örtüsü sermek.
- Yemek servis edilecek tabağı masanın tam ortasına yerleştirmek.
- Çatalı tabağın soluna, bıçağı tabağın sağına, kaşığı ise bıçağın sağına yerleştirmek.
- Su bardağını bıçağın yemeğin üstünde konumlanabileceği şekilde, sağ üst köşeye koymak.
 
Geri
Üst