AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Guzel sanatlar lisesi muzik bolumune nasil girilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Güzel sanatlar lisesi müzik bölümüne nasıl girilir?​

Adaylar, Özel Yetenek Sınavı’na Başvuru Klavuzu’nda yayınlanan YKS-TYT’den istenilen taban puanı sağladıkları takdirde Müzikoloji Bölümü’nü sistemden online olarak tercih etmektedir. Ardından belirtilen tarihlerde iki aşama şeklinde özel yetenek uygulamaları yapılmaktadır.
Müzik ve Sahne Sanatları Bölümü Nedir?
Sahne Sanatları bölümünün amacı, Türkiye’de ve dünyada opera, koro, tiyatro ve birçok sanat alanında kendini geliştirmiş, yetenekli, sahneye hakim, profesyonel bireyler yetiştirmek için öğrencilere sanatsal eğitim vermektir. Sahne Sanatları bölümü 4 yıllık lisans bölümüdür.
Güzel sanatlar lisesine nasıl girilir 2021 müzik Bölümüne?
Müzik, resim, tiyatro, sinema – TV ve bale – dans bölümleri için yetenek sınavlarında öğrencinin belirli bir başarı yakalaması beklenir. Öğrencinin yeteneğini ve kendini ne kadar geliştirebileceğini ölçen yetenek sınavları ile öğrenciler güzel sanatlar lisesine girmek için hak kazanırlar.

Güzel sanatlar lisesine gitmek için ne yapmalıyım?​

Güzel sanatlar lisesine nasıl gidilir sorusunun cevabı yetenek sınavları ve ortaokul puanlarından geçer diyebiliriz. Yetenek sınavlarından 50 ve üstü alırsanız geçer not almış sayılırsınız. Yetenek sınavından geçer not aldıktan sonra ortaokul başarı puanınız toplanarak güzel sanatlar lisesine giriş puanınız belli olur.
Güzel sanatlar lisesi yetenek sınavında ne yapılır?
Bu kompozisyonda aday öğrencilerden; yerleştirme, oran-orantı, kompozisyon bilgisi, çizgi dili, ışık-gölge, detay çözümleme kurallarına uygun bir şekilde kağıt çıkartmaları beklenmektedir. İkinci Oturumda “İmgesel” ise; imgesel tasarım, imgesel kompozisyon ya da tasarım sorulmaktadır.
Sahne Sanatları Bölümü ne iş yapar?
Sahne sanatları bölümünden mezun olan kişiler opera, sinema ve tiyatro gibi sanat alanlarında çalışabilirler. Bunun yanı sıra bale ve televizyon alanında da iş imkanları oldukça yüksektir. Sahne sanatları bölümü mezunları sanatın olduğu her alanda danışmanlık, oyunculuk ve danışmanlık gibi görevler üstlenebilirler.
Konservatuvar mezunları arasında müzik bölümünü bitirenler; şarkıcı, müzik öğretmeni, akademisyen, piyanist, eğitmen, müzik terapisti, aranjör, müzik yazarlığı, ses ve kayıt mühendisliği, stüdyo mühendisliği gibi sayısız alanda çalışabilirler.
 
Geri
Üst