- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Güzel diyen birine ne denir?
– olsun çok güzelsin. + olsun madem. içten bir gülümsemeyle birlikte teşekkür ederek verilmesi gereken cevap. teşekkür ederim.Üst amir teşekkür ederse ne denir?
1-üst/amir teşekkür eder,ast sağol diye cevap verir. 2-üst/amir rica eder, ast istirham eder. 3-üst/amir rica ederim, ast arz ederim der.Rica etmek yerine ne kullanılır?
emel, temenni, rica, talep, arzu, istirham kelimeleri arasında ince farklar * vardır. forumlarda vs. rica ederim yerine kullanılan kelime.
Iyi yapmışsın ne cevap verilir?
“iyi yapmışsın” başlığındaki entrylerin metinlerinde arama yapar. verilen tepkidir. cevaben “yaptım tabi ne sandın” demek istediğim cümledir!
Eyw ne demek?
Eyw eyvallah anlamına gelir.Rica ederim ne zaman kullanılır?
Rica etmek, TDK’ya göre teşekkür etmenin karşılığıdır. Teşekkür edildiğinde genellikle bu cevap verilir. Hem kibarlığı hem de samimiyeti temsil eden bir kelime türüdür. Özellikle naiflik konuları için oldukça önemli bir cevaptır.Kime teşekkür edilir?
Cevap : İnsanlar Teşekkür ü yapılan bir iyilik veya yardım karşılığında, güzel söz mahiyetinde ve hatir bilindiğini gkstermek amacıyla kullanir. Size yardım eden ve yardım etmeye çalışan herkese teşekkür etmeliyiz.
Üst asta ne diye hitap eder?
Madde 12 – Astların üstlere isimle hitap etmeleri caiz değildir. icap ettikçe (Mareşalım, Kumandanım, Generalim, Amiralim, Başkanım, Binbaşım, Yüzbaşım, Astsubayım) ve rütbesi olmayanlara bayım veya bayan tâbirleri kullanılmalıdır. Askerî memurlara muadili subaylığın rütbesi ile hitap edilir.