AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Guzel biyik nasil yapilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Güzel bıyık nasıl yapılır?​

Nasıl yapılır: Bıyık
- Adım. Sakalınızı 2 cm’ye uzatın.
- Adım. Sakalınızı 10 mm uzunluğa kırpın.
- Adım. Sakal kırpma makinesiyle Bıyığınızı şekillendirin.
- Adım. Bıyığınızı keskinleştirmek için sinekkaydı tıraş
- Adım. Gerektiğinde nemlendirme, düzeltme ve şekillendirme.

Kaç yaşında bıyık kesilir?​

Çocuk doktorları bıyığın 13 yaşından itibaren kesilmesini öneriyorlar.
Sadece bıyık bırakmak sünnet midir?
Sakal ve bıyık bırakmak, Peygamberlerin sünnetidir. Zira tüm Peygamberler (as) gibi Efendimiz (asm) de hem kendisi sakal-bıyık bırakmış hem de ümmetine emir buyurmuştur.

Bıyık ne ile kesilir?​

Uzunluğu ayarlamanın en kolay yolu, tüm tüyleri aşağı doğru taramaktır. Bu, bıyığı nereden kırpmanız gerektiğine dair bir fikir verir – dudağınıza düşen kısımlar. Ardından, istediğiniz yere kadar bıyıkları sabit bir şekilde kesmek için makasınızı veya düzelticinizi kullanabilirsiniz.

Bıyıklara ne iyi gelir?​

Bıyık Uzatmanın Yolları
Bıyıklara ne sürülür?
Yağı sakallarınızın/bıyığınızın altına geçecek şekilde sürün; Bir miktar yağı avucunuza alın, daireler çizerek masaj yapın. Bu yöntem yeni kılların çıkmasını, kıl köklerinin güçlenmesini sağlar. Yağın her yere ulaşması için sakalınıza/bıyıklara badem yağını uyguladıktan sonra da tarayın.
Hayır kesme. Devamlı uğraşılsın. Belli bir yaştan sonra kesmeye başla. Çirkin mirkin duruyor diye takıyorsan ve kesmeye niyetliysen, sakın jilet vurma, makineyle kes.
Bıyıkların kesilmesi(kısaltılması) fıtrattan bir amel olarak tavsif edilmiştir. Buradaki “fıtrat” kelimesini âlimler: “Sünnet, yani uymamız emredilen eski peygamberlerin sünneti” diye açıklamışlardır. Bıyık bırakmak, fıtratı korumak olduğu için faziletlidir.
Bıyık ne tarafa doğru kesilir?
O halde, kılın uzama yönüne mi yoksa tersine doğru mu tıraş olmalısınız? Her iki yöntem de doğrudur. Sakal ve bıyık kılları her iki yöne doğru da uzar, bu nedenle tıraş olurken duruma göre hem uzama yönüne hem tersine doğru tıraş olabilirsiniz. Kendinizi en rahat hissettiğiniz yöne doğru tıraş olun.

Kadınlarda bıyık çıkmaması için ne yapmalı?​

Kadınlarda bıyık çıkması nasıl engellenir? Bıyık nasıl yok edilir?
- ŞEKER YÖNTEMİ Toz şeker. Geçmiş yıllardaki kadınların yüzlerindeki tüyleri almak için kullandığı bir yöntemdir.
- MERCİMEK YÖNTEMİ Mercimek.
- NANE YAĞI YÖNTEMİ nane yağı

Bıyık için hangi yağ kullanılır?​

Eğer sakal bakımı konusunda doğal yağlardan faydalanmak istiyorsanız badem yağı, sarımsak yağı, jojoba yağı veya Hindistan cevizi yağı gibi ürünleri de tercih edebilirsiniz, artık evde hangisi varsa… Tüm bu yağlar sakalınızda gözle görülür bir parlaklık olmasını sağlayacak.
Bıyık çıkmaması için ne yapmalı?
Cildinizdeki ölü derilerin temizlenmesine yardımcı olan mercimek, aynı zamanda istenmeyen tüylerin de azalmasına yardımcı oluyor. – Bir avuç mercimeği öğütüp, macun kıvamına gelene kadar bal ile karıştırın. Macunu bıyıklarınızın üstüne sürüp dakika bekletin. Bu yöntemi haftada 1 kere uygulayın.

Geri