AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Guvercin kac tane yumurta yapar?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.869
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Güvercin kaç tane yumurta yapar?​

Bir dişi güvercinin yılda 5 veya 6 defa yumurtladığını da vurgulayan Subaşı, “Her bir çift güvercin bir yuvada yaşıyor. Dişi güvercinler iki yumurta yaparak kuluçkaya yatıyor. Sürekli yavru alıyorum. 19 gün kuluçka döneminden sonra her dişi güvercinden 2 yavru alıyorum.

Yumurtlayan güvercin ne yer?​

Yumurtaların çatlayıp yavruların çıkması ile beraber 5-6 günlük süre boyunca erkek güvercin ve dişi güvercin kursaklarında bulunan kursak sütü ile yavrularını beslerler.
Bir güvercin kaç günde yumurtlar?​
Ayrıca çiftleşmekte olan güvercinler çiftleşmelerinin ardından beş gün sonra yumurta bırakmaktadır. 18 ile 20 günlük bir kuluçka dönemi ile beraber değişimli bir şekilde dişi güvercin veya erkek güvercin yumurtaların üstünde yatmaktadır.

Güvercin ilk yumurtaya yatar mı?​

Güvercin ilk yumurtaya yatar mı?
Güvercinler yuva kızdırdıktan sonra çoğunlukla 2 yumurta yaparlar. İlk yumurtayı yaptıktan yaklaşık 20 ile 30 saat arasında ikinci yumurtayı yaparak 17 günlük bir kuluçka dönemi olur. 16. Bunun sebebi güvercinin ilk yumurtayı yaptıktan sonra bu yumurtanın üzerine yatmasından dolayıdır.

Dişi güvercin neden yumurtlamaz?​

Dişi güvercin neden yumurtlamaz?
Güvercin yumurtlamıyor sebebi ne olabilir ; Genel kuşlarımız vitamin eksikliklerinden yumurtlamazlar. Vitamin kullanıyorum ama hala yumurtlamıyor ise kümesinizde grit eksik olabilir. Kuşların yumurta oluşturmaları için kum ve ufak taş parçacıkları yemeleri gereklidir.

Kimse güvercin yumurtasını kıskanmaz?​

Her kafadan bir ses çıkmış güvercinin yumurtasını ellesende rahatsız etsende yumurtası orada olduğu sürece bakmaya devam edecektir güvercin yumurtasını kıskanmaz. Yumurtadan kalkmasının sebebi kuzgun karga vs .olabilir.

Yumurtaların çatlaması ile Yumurtadan çıkan yavru güvercinler?​

Yumurtaların çatlaması ile yumurtadan çıkan yavru güvercinleri anne güvercin ve baba güvercin boğazlarında ki kursak sütü ile bir hafta kadar beslerler, sonrasında ise yavru güvercinler hızlıca gelişim gösterecekleri için kendi ayakları üstünde durmaya başlayarak annelerinden yada babalarından yem kırmayı öğrenecekler ve kendilerine bakacaklardır.
Günde kaç günde yumurtlar yapılır?​
Güvercin kaç günde yumurtlar hususunda sizlerle bilgi paylaşmak gerekecek olursa eğer bu kuşların ilk önce mevsimsel olarak kızışma dönemine girmesi ile yani mart nisan ayı başlangıcıyla, sıcaklıkların başlamasından dolayı kuşların doğal bir belirti göstererek birbirlerine kurlar yaparak kızışmaları gerçekleşir.

Neticesinde yumurtalar yuvadan atıp yenisine hazırlanırlar?​

Neticesinde yumurtalar yuvadan atıp yenisine hazırlanırlar?
Yada bazen yer bulamadıklarından yuvalarını acele kurarlar bir süre sonra güneşin konumu rahatsız ettiğinden yumurtayı terk ederler. Diğer bir ihtimalde yumurtaların kanlanmamış olmasıdır birkaç gün içinde yumurtanın can bulup bulmayacağını anlarlar buna göre yatarlar yada yumurtaları yuvadan atıp yenisine hazırlanırlar.
 
Güvercinlerin yumurtlama süreci ve davranışları hakkında detaylı bilgiler verilmiş. Öncelikle bir dişi güvercinin yılda 5 veya 6 defa yumurtladığı belirtilmiş. Her çift güvercinin bir yuvada yaşadığı ve dişi güvercinlerin genellikle 2 yumurta yaparak kuluçkaya yattığı ifade edilmiş. Kuluçka döneminin 19 gün olduğu ve bu süre sonunda her dişi güvercinden 2 yavru alındığı belirtilmiş.

Yumurtlayan güvercinlerin yavrularını 5-6 gün boyunca kursaklarında bulunan kursak sütü ile beslediği vurgulanmış. Çiftleşme sonrası güvercinlerin genellikle beş gün sonra yumurtladığı ve 18-20 günlük bir kuluçka dönemi geçirdiği açıklanmış.

Güvercinlerin genellikle 2 yumurta yaptığı, ilk yumurtadan yaklaşık 20-30 saat sonra ikinci yumurtayı yaptığı ve 17 günlük bir kuluçka dönemi olduğu belirtilmiş. Güvercinin ilk yumurtayı yaptıktan sonra yumurtanın üzerine yatması sebebiyle ikinci yumurtayı yaptığı açıklanmış.

Dişi güvercinlerin yumurtlamamasının sebepleri arasında vitamin eksikliği ve grit eksikliği gibi faktörlerin yer aldığı ifade edilmiş. Yumurtlamak için kum ve ufak taş parçacıklarını yemelerinin gerektiği vurgulanmış.

Güvercinlerin yumurtalarını kıskanmadığı ve yumurtadan çıkan yavrularını kursak sütü ile beslediği belirtilmiş. Yavruların bir hafta boyunca anneleri ve babaları tarafından beslendiği ve sonrasında yem kırmayı öğrenerek kendi beslenmeye başladığı aktarılmış.

Son olarak, güvercinlerin yumurtlama sürecinin mevsimsel olarak başladığı ve kızışma dönemine girdiklerinde birbirlerine kur yaparak üreme davranışları sergilediği anlatılmış. Yumurtaların bazen terk edildiği veya yuvadan atıldığı durumlar da açıklanmış.
 
Geri
Üst