AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Guvercin gogsu sonradan olusur mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Güvercin göğsü sonradan oluşur mu?​

Kadınlara göre erkeklerde daha sık görülen güvercin göğsü, genellikle ergenlik çağından sonra kendini belli etmeye başlar ve yaş ilerledikçe şiddeti artar. Güvercin göğsünün neden oluştuğu tam bilinmese de genetik yatkınlık önem taşır.

Güvercin göğsü öldürür mü?​

Özellikle kıyafetler giyildiğinde güvercin göğsü hastalığı kendini direkt olarak belli edebilmektedir. Güvercin göğsünün sağlığa zararı yoktur.
Güvercin göğüs düzelir mi?
Sporla Düzelir mi? Kunduracı göğsünün bitkisel veya doğal bir tedavisi yoktur. Pektus ekskavatum (Kunduracı göğsü) kemik ve kıkırdak dokunun çökmesi ile meydana geldiğinden fitness, yüzme vs. sporlar ile deformitede düzelme sağlanamaz.
Güvercin göğsü hastalığı nedir?
Göğüs duvarı deformitelerinde Pektus ekskavatum’dan (kunduracı göğsü) sonra ikinci en sık görülen göğüs duvarı bozukluğudur. Kaburga ve sternum(iman tahtası) arasındaki kaburganın kıkırdağındaki anormal büyümedir. Göğüs duvarında şişkinlik / çıkıklık olarak kendini gösterir.

Güvercin göğsü asker olmaya engel mi?​

Nuss veya Abramson ameliyatı uygulayarak bar yerleştirdiğimiz Kunduracı Göğsü ve Güvercin Göğsü tanılı hastalarımızın askerlik yükümlülüklerini yerine getirmelerinde herhangi bir sakınca yoktur.

Göğüs kafesi çökmesi neden olur?​

Neden oluştuğu tam olarak bilinmemekle birlikte, kaburgaların kıkırdak kısmının anormal büyümesi söz konusudur. Aşırı büyüyen kıkırdak kısımlar sözünü ettiğimiz iman tahtası kemiğinin arkaya doğru çökmesine neden olur. Genetik geçiş gösterilmemiş olsa da hastaların %40’da aile öyküsü vardır.
Kunduracı göğsü ameliyatı ne kadar sürer?
Ameliyat süresi 2-4 saat arasında değişmektedir.Nüks oranı % 7 dir. -İlk defa 1987 yılında Amerikalı cerrah Donald Nuss kendi adıyla anılan “Nuss operasyonunu” kunduracı göğsünde başarı ile uygulamıştır. -Kunduracı göğsü hastalığında ideal nuss ameliyatı yaşı 12-16 arasıdır.
Pektus Ekskavatum neden olur?
Pektus Ekskavatum Her 300-400 canlı doğumdan birinde rastlanır. Erkeklerde kadınlara göre dört kat daha sık görülür. Hastaların yüzde 37’sinin aile hikayesinde de bu hastalık vardır. Göğüs duvarının arkaya doğru ileri düzeyde yer değiştirmesiyle özellikle sağ kalp karıncığının ön duvarında çukurlaşma meydana gelebilir.

Geri