AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Guvercin gogsu neden olur?

Editör

Yeni Üye

Güvercin göğsü neden olur?​

Güvercin Göğsü (Pektus Karinatum) Güvercin göğsü, iman tahtası ve kaburgaların dışa doğru çıkıntı oluşturması durumunu ifade eder. Kunduracı göğsünün tam tersi bir deformite şeklidir. Kaburgaların göğüs kemiğine bağlanmasını sağlayan kıkırdakların bozulması ile ortaya çıkar.

Güvercin Göğsü asker olmaya engel mi?​

Nuss veya Abramson ameliyatı uygulayarak bar yerleştirdiğimiz Kunduracı Göğsü ve Güvercin Göğsü tanılı hastalarımızın askerlik yükümlülüklerini yerine getirmelerinde herhangi bir sakınca yoktur.

What is pectus carinatum?​

What is pectus carinatum?
Pectus carinatum, also known as pigeon chest, is a deformity of the chest wall in which the breastbone and ribs are pushed outward. The condition occurs in about 1 out of 1,500 children and more frequently in boys. It’s often asymmetrical, with one side of the chest affected more than the other.

How does bracing for pectus carinatum work?​

How does bracing for pectus carinatum work?
Bracing for pectus carinatum works similar to the way braces work on teeth. The brace is worn around the chest and provides pressure from both the front and back to move the breastbone back to its usual position. The child wears the brace for up to 24 hours a day, for a period of months to years.

What are the treatment options for pectus carinatum?​

The preferred treatment for children whose bones are still growing is a brace to help flatten the chest. The brace is worn up to 23 hours a day and results can begin to be seen in just a few months. Pectus carinatum is an uncommon birth defect in which a child’s breastbone protrudes outward abnormally.

How do you diagnose pectus carinatum in children?​

Doctors usually can diagnose pectus carinatum by examining the chest. Imaging tests like CT scans can help determine the severity of the disorder. Treatment. Pectus carinatum can be treated with either a brace or surgery. If the child’s bones are still growing, a brace can help flatten the chest.

Güvercin göğsü, tıp literatüründe "Pektus Karinatum" olarak adlandırılan göğüs duvarı deformitesi olarak bilinir. Bu durumda göğüs kemiği ve kaburgalar dışa doğru itilir. Genellikle erkeklerde daha sık görülür ve yaklaşık 1500 çocuktan birinde rastlanır. Bu deformite genellikle göğüs kafesinin bir tarafında diğer taraftan daha fazla etkilenmesiyle simetrisiz olabilir.

Pektus karinatum teşhisi genellikle fiziksel muayene ile konulabilir. Görüntüleme testleri, özellikle bilgisayarlı tomografi (CT) taramaları, hastalığın şiddetini belirlemede yardımcı olabilir. Tedavi seçenekleri arasında, hala büyümekte olan çocuklarda göğsün düzleştirilmesine yardımcı olmak için kullanılan bir korse bulunmaktadır. Korse günde 23 saate kadar giyilir ve sonuçlar birkaç ay içinde görülmeye başlayabilir.

Pektus karinatum tedavisinde kullanılan Koreksiyon (düzeltme) tekniklerinden bazıları şunlardır:
- Brace (korse): Çocuğun kemikleri hala büyürken göğsün düzleştirilmesine yardımcı olmak için kullanılır.
- Cerrahi müdahale: Ciddi vakalarda veya korsenin yetersiz kaldığı durumlarda ameliyat gerekebilir.

Bu durum, genellikle estetik endişelerden kaynaklansa da ileri vakalarda solunum problemlerine de yol açabilir. Tedavi seçenekleri ve takip süreci, bir çocuk cerrahı veya göğüs cerrahı tarafından belirlenmelidir. Tedavi sürecinin başarısı ve etkinliği, her bireyde farklılık gösterebilir, bu nedenle uzman önerileri ve yönlendirmeleri önemlidir.

Geri