AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Guvenlik sorusturmasinda aileye bakiliyor mu?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.450
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Güvenlik soruşturmasında aileye bakılıyor mu?​

Kısaca güvenlik soruşturmasında ailenin etkisi vardır. 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu ile ailenin araştırılması tamamen engellenmiştir. Artık aile bireylerine bakılamaz.

Otel kayıtları güvenlik soruşturmasında çıkar mı?​

Otel kayıtları güvenlik soruşturmasında çıkar mı?
Güvenlik soruşturmasında ahlaki durum altında otel kayıtları da incelenmektedir. İçişleri Bakanlığı mevzuat gereği otelde kalan kişinin kaydını tutar. Kaydın tutulmasındaki amaç suç ve suçlularla mücadeledir.

Özel güvenlik soruşturması kaç ay sürer?​

Özel güvenlik soruşturması kaç ay sürer?
Görüldüğü üzere, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması birden fazla aşamadan oluşup bu sürece birden fazla Kurum dahil olmaktadır. Resmi yazışmaların da kayda değer sürelerde tamamlandığı dikkate alınırsa 30 ve 60 iş günü içerisinde tamamlanması gereken bu süreç çoğu zaman daha uzun sürede tamamlanmaktadır.

Güvenlik soruşturmasında kaçıncı derece akrabalara bakılır?​

Güvenlik soruşturması kişinin içinde bulunduğu ortam incelenirken; anne, baba, kardeş, veli ve vasi gibi ilk derece yakınlar dikkate alınmalıdır.

Güvenlik soruşturmasında kimler araştırılır?​

Güvenlik soruşturmasında kimler araştırılır?
“Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması; kamu kurum ve kuruluşlarında, yetkili olmayan kişilerin bilgi sahibi olmaları halinde devlet güvenliğinin, ulusal varlığın ve bütünlüğün, iç ve dış menfaatlerin zarar görebileceği veya tehlikeye düşebileceği bilgi ve belgelerin bulunduğu gizlilik dereceli birimler ile askeri …

E devletten güvenlik soruşturması nasıl yapılır?​

E devletten güvenlik soruşturması nasıl yapılır?
E-devlet sistemine giriş yapıldıktan sonra e-hizmetler bölümüne tıklıyoruz.
- 2.ADIM. Güvenlik butonuna tıklıyoruz.
- 3.ADIM. Emniyet Genel Müdürlüğü logosuna tıklıyoruz.
- 4.ADIM. Özel güvenlik kimlik kartı başvuruları sekmesine tıklıyoruz.
- 5.ADIM. Sağ üst köşedeki Yeni Başvuru butonuna tıklıyoruz.
- 7.ADIM.
Otel kayıtları e devlette çıkar mı?​
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından konaklama tesislerine gönderilen yazıda, Resmi İstatistik Programı (RİP) kapsamında konaklama istatistiklerinin e-devlet üzerinden tutulacağı belirtildi. Otelciler, veri girişini kendi e-devlet şifreleri ile yapmak zorunda kalcakları uygulamaya tepkili.

Kardeş güvenlik soruşturmasını etkiler mi?​

Kardeş güvenlik soruşturmasını etkiler mi?
Sürekli tarafımıza; “Güvenlik soruşturmasında kardeş etkiler mi?” sorusu yöneltilmektedir. Birinci derece yakınlar güvenlik soruşturması kapsamında dikkate alınır. Kardeşin güvenlik soruşturmasına etkisi eş, anne, baba, veli ve vasi gibi kişilerdir.
 
Evet, güvenlik soruşturmasında ailenin etkisi vardır. 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu ile ailenin araştırılması tamamen engellenmiştir. Yani artık güvenlik soruşturmasında aile bireylerine bakılamaz.

Otel kayıtları güvenlik soruşturmasında önemli bir faktördür. Güvenlik soruşturmasında ahlaki durum altında otel kayıtları da incelenmekte ve İçişleri Bakanlığı mevzuat gereği otelde kalan kişinin kaydını tutar. Bu kayıtların tutulmasındaki amaç ise suç ve suçlularla mücadeleyi desteklemektir.

Özel güvenlik soruşturması genellikle 30 ila 60 iş günü içerisinde tamamlanması gereken bir süreçtir. Ancak resmi yazışmaların ve farklı kurumların dahil olması durumunda bu süre genellikle uzayabilir.

Güvenlik soruşturmasında kişinin içinde bulunduğu ortam incelenirken, ilk derece yakınlar olarak anne, baba, kardeş, veli ve vasi gibi akrabalar dikkate alınmaktadır.

E-devlet üzerinden güvenlik soruşturması yapmak isteyenler, sisteme giriş yaptıktan sonra e-hizmetler bölümüne tıklamalı, Güvenlik butonuna tıklamalı, Emniyet Genel Müdürlüğü logosuna tıklamalı ve Özel Güvenlik Kimlik Kartı başvuruları sekmesine yönelmelidirler.

Kardeşler güvenlik soruşturmasını etkileyen bir faktör değildir. Bu araştırmalar genellikle birinci derece akrabaları içerir yani eş, anne, baba, veli ve vasi gibi kişileri kapsar.
 
Geri
Üst