Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Guvenlik sinavi kac puanla kazanilir?

Editör

Yeni Üye

Güvenlik sınavı kaç puanla kazanılır?​

Sınavda başarılı olmak için silah bilgisi dışındaki 100 sorudan en az 60 puan almak zorunludur. Yazılı 25 sorudan ve atıştan alınan puanların toplamının en az 60 olması gereklidir ki ortalama puan 60 ve üstü olsun, aksi halde başarısız olunacaktır.

Özel güvenlik her soru kaç puan?​

Özel güvenlik her soru kaç puan?
Silahlı Özel Güvenliklere sınavda toplamda 125 soru (100 Temel Eğitim Sorusu 25 Silah Sorusu) ve 5 atış şeklinde olmaktadır. 100 soruluk Temel kısımdan her halükarda 60 ve üstü puan almanız gerekmektedir. 60 altında puan alırsanız, silahlı kısımdan da kalmış olursunuz.

Özel güvenlik sınavını kazandığımı nasıl anlarım?​

ÖZEL GÜVENLİK SINAV SONUÇLARI EGM’DE NASIL SORGULANIR? EGM tarafından düzenlenen ÖGG sınavı yine Emniyet Müdürlüğü’nün https://onlineislemler.egm.gov.tr/ isimli internet hesabından açıklanacak. Sonuç açıklandığı andan itibaren sorgulamak için T.C. kimlik numaranızı bilmeniz ve güvenlik kodunu doğru girmeniz gerekiyor.

95 Özel Güvenlik sınav Soruları ve Cevapları 2021 ne zaman açıklanacak?​

95 Özel Güvenlik sınav Soruları ve Cevapları 2021 ne zaman açıklanacak?
ÖGG sınavları 19 Aralık 2021 tarihinde binlerce adayın katılımıyla gerçekleşmiş, 21 Aralık’ta da sınav soru ve cevapları yayınlanmıştı.

Özel güvenlik kaç sınav hakkı var?​

Özel güvenlik eğitimini tamamlayan kişilere toplam 4 (dört) sınav hakkı verilmektedir. 4 (dört) sınavda da başarılı olunamaması halinde sınav hakkı dolmakta ve istenirse tekrar eğitim alınması gerekmektedir.

Güvenlik sınavı saat kaçta 2022?​

Güvenlik sınavı saat kaçta 2022?
2022 yılı özel güvenlik sınav tarihleri; 97 nolu Temel Eğitim ve 73 nolu Yenileme Sınavı; 24 NİSAN 2022 tarihinde yapılacaktır ve bu sınava 18 MART 2022 tarihi dahil olmak üzere eğitimini bitirmiş olanlar alınacaktır.

Özel güvenlik sınavına kaç kez girilebilir?​

Özel güvenlik sınavı zor mu?​

Özel güvenlik sınavı zor mu?
Bazılarına çok kolay gelir bazı personele çok zor gelir. Sınava giren kitle çok farklıdır. Yaş olarak seviye olarak farklı olan çok çeşitli personel aynı sınava girer. On sekiz yaşının ve ortaokulu ve üstü okulu bitirmiş farklı seviyedeki personel aynı sınava girdiğinden, zorluk seviyesi fazla farklılık göstermektedir.

Güvenlik soruşturması sonuçları nasıl öğrenilir?​

Güvenlik soruşturması sonuç öğrenme için kurumun size tebligat yapmasını beklemelisiniz. Şayet soruşturmanız çok fazla uzadıysa kuruma dilekçe ile başvuru yapıp durumu hakkında bilgi alabilirsiniz. Fakat belirttiğimiz üzere sonucu öğrenmek için E-devlet üzerinden bir uygulama yoktur.

Özel güvenlik sınavını kazananlar ne yapacak?​

Özel güvenlik sınavını kazananlar ne yapacak?
Özel güvenlik sınavını kazandıktan sonra ilk olarak sertifikanızı kurumumuzdan almanız gerekiyor. Sertifikalar genel olarak sınavdan 2 hafta sonra temeller, 3 hafta sonrada yenilemeler halinde çıkar. Ayrıca sertifikanız kurumumuza geldiği anda size iletişim numaranızdan ulaşılır veya mesaj gönderilir.

Güvenlik sınavında başarılı olmak için belirli bir puan almanız gereken detayları paylaştığınız için teşekkür ederiz. Özel güvenlik sınavıyla ilgili sorularınızı yanıtlamak isterim:

1. Özel güvenlik sınavı kaç puanla kazanılır?
Sınavda başarılı olmak için silah bilgisi dışındaki 100 sorudan en az 60 puan almak gerekmektedir. Yazılı 25 sorudan ve atıştan alınan puanların toplamının da en az 60 olması gereklidir.

2. Özel güvenlik her soru kaç puan?
Özel güvenlik sınavında 100 Temel Eğitim Sorusu için en az 60 puan almanız gerekmektedir. Toplamda 125 soru (100 Temel Eğitim Sorusu ve 25 Silah Sorusu) ve 5 atıştan oluşmaktadır. 60 altında puan almanız durumunda silahlı kısımdan da kalmış olursunuz.

3. Özel güvenlik sınavını kazandığınızı nasıl anlarsınız?
Özel Güvenlik sınav sonuçlarına EGM'nin https://onlineislemler.egm.gov.tr/ internet hesabından TC kimlik numaranız ve güvenlik kodu ile ulaşabilirsiniz.

4. Özel güvenlik kaç sınav hakkı var?
Özel güvenlik eğitimini tamamlayan kişilere toplam 4 sınav hakkı verilmekte olup, başarısız olunması durumunda tekrar eğitim alınması gerekmektedir.

5. Özel güvenlik sınavına kaç kez girilebilir?
Sınavdan başarısız olunması durumunda sınava toplamda 4 kez girilebilir. 4 sınav hakkı dolduğunda tekrar eğitim alınması gerekmektedir.

6. Özel güvenlik sınavı zor mu?
Özel güvenlik sınavının zorluk seviyesi kişiden kişiye değişebilir. Sınavı farklı seviyelerdeki insanların girdiği bir sınav olduğundan zorluk derecesi farklılık gösterebilir.

7. Güvenlik soruşturması sonuçları nasıl öğrenilir?
Güvenlik soruşturması sonuçlarını öğrenmek için kurumun size tebligat yapmasını beklemeniz veya durumu hakkında bilgi almak için kuruma dilekçe ile başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

8. Özel güvenlik sınavını kazananlar ne yapacak?
Özel güvenlik sınavını kazandıktan sonra sertifikanızı kurumdan almalısınız. Sertifikalar genellikle sınavdan 2-3 hafta sonra çıkar ve size iletişim numaranızdan ya da mesaj yoluyla bildirilir.
Umuyorum ki verdiğim bilgiler yardımcı olmuştur. Başka sorularınız varsa sormaktan çekinmeyin!

Geri