AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Guvenlik Sertifikasi kac yil gecerli?

Editör

Yeni Üye

Güvenlik Sertifikasi kaç yıl geçerli?​

Yenileme eğitimi sonrasında özel güvenlik kimlik kartlarının geçerlilik süresinin belirlenmesine yönelik izlenen “geçerlilik tarihi yazan bölüme adayın başarılı olduğu sınavın yapıldığı tarihe beş yıl eklenerek elde edilen tarih yazılmasına ” dair uygulamadan sarfinazar edilmiştir.

Güvenlik sertifikası kaç günde yenilenir?​

Özel Güvenlik Hizmetlerinde istihdam edilen ve Kimlik Kartını aldığı tarihten itibaren 5 yıllık süresi dolan özel güvenlik personeli 5188 Sayılı Yasa gereğince, SİLAHLI YENİLEME EĞİTİMİ almak zorundadırlar. Silahsız Yenileme Eğitimi 7 gün, Silahlı Yenileme Eğitimi 8 gün sürmektedir.

ÖGG yenileme nasil yapilir?​

ÖGG yenileme nasil yapilir?
Özel Güvenlik Görevlisi Kimlik Kartı Yenileme Müracaat Başvurusu
- Dilekçe. a.
- Diploma Fotokopisi. a.
- Güvenlik Arşiv Araştırma Formu. a. 1 (Bir) adet form yeterlidir.
- Fotoğraf.
- Adli Sicil Kaydı
- Mevcut Özel Güvenlik Kimlik Kartı Fotokopisi.
- Kimlik Kartı Ücreti.
- Nüfus Cüzdanı veya T.C. Kimlik Kartı Fotokopisi.

Güvenlik sertifikası tarihi geçerse ne olur?​

Güvenlik sertifikası tarihi geçerse ne olur?
5188 sayılı özel güvenlik kanununda belirttiği üzere özel güvenlik görevlileri 5 yılda bir kimliklerini yenilemeleri gerekmektedir. Süresi içerisinde yenileme yapmayan özel güvenlik görevlileri ne yazık ki özel güvenlik görevini ifa edemez ve yetkilerini kullanamazlar.

Güvenlik kartı yenileme ücreti ne kadar?​

NOT: Eğitim bitiş tarihine kadar Yenileme Silahlı Özel Güvenlik Sınav Harcı olan 2021 yılı için “100 TL” ücret ödenmektedir. Yenileme Silahsız Özel Güvenlik Sınav Harcı olan 2021 yılı için “70 TL” ücret ödenmektedir.

Güvenlik kartı yenileme süresi ne kadar?​

Özel güvenlik Yenileme Kursu kaç gün?​

Özel güvenlik Yenileme Kursu kaç gün?
Güvenlik Temel Silahlı Eğitim En Kısa 17 Gün Sürer. Güvenlik Temel Silahsız Eğitim En Kısa 13,5 Gün Sürer. Güvenlik Yenileme Silahlı Eğitim En Kısa 8,5 Gün Sürer. Güvenlik Silahsızdan Silahlıya Geçiş En Kısa 3 Gün Sürer.

Özel güvenlik kimlik yenilemede sağlık raporu isteniyor mu?​

Özel güvenlik kimlik yenilemede sağlık raporu isteniyor mu?
Silahlı Yenileme Özel Güvenlik Kursu, 60 Saat – Silahsız Yenileme Eğitimi Özel Güvenlik Kursu 50 saat süren bir eğitimdir. YENİLEME EĞİTİMİNDE SAĞLIK RAPORU YOKTUR.
Özel güvenlik kartı yenilemede sağlık raporu isteniyor mu?​
Geçerli bir sağlık raporu ile özel güvenlik temel eğitim sertifikası alanlardan, sertifika geçerlilik süresince çalışma izni ve özel güvenlik kimlik kartı işlemleri için yeni bir aday sağlık raporu istenmez.

Güvenlik sertifikası, özel güvenlik görevlileri için 5 yıl geçerlidir. Bu süre sonunda yenileme eğitimi almak zorunludur. Silahsız yenileme eğitimi 7 gün, silahlı yenileme eğitimi ise 8 gün sürmektedir.

ÖGG yenileme işlemi için gerekli belgeler arasında dilekçe, diploma fotokopisi, güvenlik arşiv araştırma formu, fotoğraf, adli sicil kaydı, mevcut özel güvenlik kimlik kartı fotokopisi, kimlik kartı ücreti ve nüfus cüzdanı veya T.C. kimlik kartı fotokopisi bulunmaktadır.

Güvenlik sertifikası süresi geçerse, özel güvenlik görevlileri ne yazık ki görevlerini yerine getiremez ve yetkilerini kullanamazlar. Bu nedenle süresi içerisinde yenileme yapmak oldukça önemlidir.

Özel güvenlik kartı yenileme ücreti, 2021 yılı için Silahlı Özel Güvenlik Sınavı için 100 TL, Silahsız Özel Güvenlik Sınavı için ise 70 TL olarak belirlenmiştir. Süresi içinde yenileme yapmayanlar, belirli bir süre içinde hizmetlerini sürdüremezler.

Özel güvenlik yeni kursları çeşitli sürelerde olabilir. Örneğin, Güvenlik Temel Silahlı Eğitim en kısa 17 gün sürerken, Güvenlik Temel Silahsız Eğitim en kısa 13,5 gün sürmektedir.

Özel güvenlik kimlik yenileme işlemlerinde sağlık raporu istenmemektedir. Ancak, özel güvenlik temel eğitim sertifikası alanlardan sertifika geçerlilik süresince çalışma izni ve özel güvenlik kimlik kartı işlemleri için yeni bir aday sağlık raporu istenmemektedir.

[Youtube Video](https://www.youtube.com/watch?v=3__J0RaI8Pg) adresinden özel güvenlik kartı yenileme süreci hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Geri