AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Guvenlik sertifika ne demek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Güvenlik sertifika ne demek?​

Özel Güvenlik Sertifikası, özel güvenlik eğitimi sonunda sınavlarda başarı sağladıktan sonra İl Emniyet Müdürlüğünün onay ile verilen güvenlik sertifikasıdır. 21 yaşını doldurmuş olup 22 yaşından gün alan ve en az lise diplomasına sahip olanlar silahlı özel güvenlik sertifikası alabilirler.

Güvenlik kursu nedir?​

Özel güvenlik görevlileri görecekleri eğitimler içerisinde yangın, iletişim, güvenlik sistemleri, güvenlik hukuku, güvenlik tedbirleri, afetler, patlayıcılar, kişi koruma, silah eğitimi, uygulama atışları, ilk yardım, genel kollukla ilişkiler gibi eğitimler görür.

Güvenlik sertifikası nedir ne işe yarar?​

Güvenlik sertifikası nedir ne işe yarar?
SSL sertifikaları, insanların web sitenize girdikleri bilgileri korumaya yarar. Örneğin, bir SSL sertifikası web sitenizin bültenine üye olan ziyaretçilerinizin kişisel verilerini ya da sitenizden alışveriş yapan müşterilerinizin kredi kartı bilgilerini korur.

Güvenlik sertifikası alınca ne olur?​

Eğitimini aldığınız yeni bir meslek sahibi olmuş olursunuz. Bölgenizde özel güvenlik hizmeti veren şirketlerde iş bulma imkanınız doğar. Asıl meslek olarak da görseniz, ikinci meslek olarak da her daim paraya dönüştürebileceğiniz niteliğe sahip olmuş olursunuz.

Güvenlik kursunda ne yapılır?​

Eğitimin içeriği nedir?
- Özel Güvenlik Hukuku ve Kişi Hakları
- Güvenlik Tedbirleri.
- Kalabalık Yönetimi.
- Kişi Koruma.
- Uyuşturucu Madde.
- Genel Kollukla İlişkiler.
- Güvenlik Sistem ve Cihazları
- Temel İlkyardım.

Güvenlik eğitimleri nasıl oluyor?​

Güvenlik eğitimleri nasıl oluyor?
Güvenlik eğitimi, özel güvenlik görevlisi olmak isteyenlerin aldığı eğitimin adıdır. Bu eğitim alındıktan sonra İç İşleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortak düzenlediği sınav takviminde bulunan en yakın sınava giriş yapılır ve sınav sonucu olumlu olarak geçildiğinde özel güvenlik sertifikası kazanılır.

Güvenlik görevlisi nerelerde çalışabilir?​

Temel anlamda silahlı güvenlik görevlisi nerelerde çalışabilir sorusunun yanıtını spesifik olarak örneklendirmek gerekirse şu kurum ve özel sektör şirketlerinde çalışma alanı bulunur:
- Üniversite ve benzeri eğitim kurumları
- Hastane, devlet daireleri ve benzeri kamu kuruluşları
- Şans oyunları oynanan yerler.

Güvenlik sınavını kazandıktan sonra sertifika ne zaman çıkar?​

Özel güvenlik sınavını kazandıktan sonra ilk olarak sertifikanızı kurumumuzdan almanız gerekiyor. Sertifikalar genel olarak sınavdan 2 hafta sonra temeller, 3 hafta sonrada yenilemeler halinde çıkar. Ayrıca sertifikanız kurumumuza geldiği anda size iletişim numaranızdan ulaşılır veya mesaj gönderilir.

Güvenlik sertifikası, özel güvenlik eğitimini başarıyla tamamlayıp sınavlardan geçen kişilere İl Emniyet Müdürlüğü'nün onayı ile verilen belgedir. 21 yaşını doldurmuş ve en az lise diplomasına sahip olanlar, 22 yaşından gün alarak silahlı özel güvenlik sertifikası alabilirler.

Güvenlik sertifikası, özel güvenlik görevlilerinin alması gereken bir belgedir ve kişilere belirli sorumluluklar ve yetkiler verir. Örneğin, bu sertifikaya sahip olanlar özel güvenlik hizmeti sunabilir, birçok farklı alanda çalışabilir ve insanların güvenliğini sağlamakla yükümlü olabilirler.

Güvenlik sertifikası alındıktan sonra yeni bir meslek sahibi olmuş olursunuz ve özel güvenlik hizmeti veren şirketlerde iş bulma imkanınız olur. Bu sertifika aynı zamanda ikinci bir meslek olarak kullanılabilir ve farklı iş fırsatları yaratabilir.

Eğitim sürecinde ise özel güvenlik eğitimi alan kişiler, özel güvenlik hukuku, güvenlik tedbirleri, kişi koruma, güvenlik sistemleri, silah eğitimi, ilk yardım gibi konularda eğitim alırlar. Bu eğitimlerin ardından yapılan sınavlardan başarıyla geçilmesi durumunda özel güvenlik sertifikası kazanılır.

Güvenlik sertifikası sınavını kazandıktan sonra sertifikanızı almanız gerekmektedir. Genellikle sınavdan 2 hafta sonra temel sertifikalar ve 3 hafta sonra yenileme sertifikaları çıkar. Sertifikanızın hazır olduğu zaman size ulaşılacaktır.

Geri