Guvenlik Raporlama Sisteminin amaclari nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
144.932
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Güvenlik Raporlama Sisteminin amaçları nelerdir?​

6.1.1. Güvenlik Raporlama Sisteminin amacı kurumsal işleyişte ve güvenlik kültüründe aksayan yönleri tespit edip, sistemde gerekli iyileştirmelerin yapılmasını ve hataların tekrarlanmamasına yönelik önlemlerin geliştirilmesini sağlamaktır.

Güvenlik Raporlama kalite birimine ne zaman gönderilmelidir?​

Hastaya müdahale sırasında hastaya ait kan ve vücut sıvılarının sıçraması konularını kapsar. Kan ve vücut sıvıları sıçramalarına maruz kalındığında Kan ve Vücut Sıvıları Sıçramasına Maruz Kalma Bildirim Formu ile Kalite Yönetim Birimine bildirim yapılır.
Istenmeyen olay bildirimini kim yapar?
4.İŞLEM: Olay bildirimi, ilgili personel tarafından İstenmeyen Olay Bildirim formu kullanılarak en kısa zamanda kalite yönetim birimine yapılır. Olay Bildirimleri; Kurumda bulunan görüş ve öneri kuruları, sitemiz veya dileyen personel elden de teslim edebilir.
Güvenlik Raporlama sisteminde hangi konular bildirim yapılmalıdır?
Güvenlik Raporlama Sisteminde yer alan konu başlıklarına ilişkin nelerin hasta güvenliğini dolaylı ve direk tehdit edebileceği. Bildirimin yapılma şekli, uyulması gereken kurallar ve gizlilik….Sağlıkta Kalite Standartları (SKS) kapsamında kurumlar asgari;

Raporlama sistemi ne işe yarar?​

Hasta ve çalışanların güvenliğini tehdit edebilecek, gerçekleşmek üzereyken son anda gerçekleşmeyen (ramak kala) ya da gerçekleşen istenmeyen olayların, olay bazında bildirimi, olay bazında analizi ve gerekli iyileştirme çalışmalarının yapılmasını amaçlayan kurumsal bir sistemdir.

Sentinel olay ne demek?​

Sentinel olay hastanın genel durumunun veya hastalığınının doğal gidişatıyla ilgili olmadan fonksiyonlarında büyük kayıplarla seyretmesi veya hastanede gerçekleşen beklenmedik bir ölüm vakası olarak tanımlanır.
GRS uygulaması hangi konularda yapılır?
Güvenlik Raporlama Sisteminin amacı kurumsal işleyişte ve güvenlik kültüründe aksayan yönleri tespit edip sistemde gerekli iyileştirmelerin yapılmasını ve hataların tekrarlanmamasına yönelik önlemlerin geliştirilmesini sağlamaktır.
Hata sınıflandırma sistemi kodlaması nelerdir?
Cerrahi Hata Sınıflandırma Sistemi (CHSS™):

Istenmeyen olay bildirim zorunlu mu?​

Bazı ülkelerde olay bildirimleri kamu kontrolünde iken, bazı ülkelerde ise sivil kuruluşların kontrolünde yürütülmektedir. Ayrıca ülkeler kendi yasal mevzuatları çerçevesinde olay bildirimlerini zorunlu veya gönüllü kılmaktadırlar.

Istenmeyen olay bildirim formu nasıl olmalı?​

AÇIKLAMALAR: * Bildirim formunda yer alan ” olayı anlatınız ” bölümünün doldurulması zorunlu olup diğer iki bölümün doldurulması isteğe bağlıdır. * Çalışanlar, personel ve hasta isminden bağımsız olarak sadece olayın konusu ve olayla ilişkin bilgilere yer verilmelidir.
 
Geri
Üst