- Konu Yazar
Güvenlik Bilimleri Enstitüsüne kimler başvurabilir?
06/02/2013 tarihinden önce tezsiz yüksek lisans programlarından mezun olmuş veya bu tarihten önce tezsiz yüksek lisans programına kayıt yaptırarak mezun olmuş öğrenciler doktora programına başvurabilir. 2) Not Döküm Belgesi (Transkript) aslı, (Transkript / not döküm belgesi 100’lük sisteme göre uyarlanmış olmalıdır.Yüksek lisans eğitimi nedir?
Yüksek lisans (İngilizcesi master), bir lisans (fakülte) öğretimine dayalı eğitim-öğretim ve araştırmanın sonuçlarını ortaya koymayı amaçlayan bir yükseköğretimdir. Yüksek lisans eğitimi, kişinin eğitim aldığı branşta uzmanlaşması ve bu durumu bilimsel bir makaleyle (tez) ispat etmesiyle tamamlanır.Yüksek lisans seminer dersi zorunlu mu?
Tezli yüksek lisans ve doktora programı öğrencilerinin tez aşamasına geçebilmeleri için, anabilim dalları tarafından verilen dersleri ve seminer dersini alıp başarması zorunludur. Seminer dersi, ilgili anabilim dalında yetkin öğretim üyeleri tarafından verilir.
Güvenlik Bilimleri Fakültesi mezunu ne iş yapar?
Mezun olanlar polis, jandarma birimlerinde görev alabilir ya da fabrikalarda, hastanelerde çalışabilir, ülkenin geleceğinde etkili olabilir” değerlendirmesini yaptı. Çelik, istihbarat bölümü mezununun ajanlık yapıp yapamayacağına ilişkin ise “İstihbarat mezunu ajan da olabilir” dedi.JSGA güvenlik Bilimleri nedir?
Enstitü bünyesinde teşkil edilen beş Ana Bilim Dalı (Suç Araştırmaları, Güvenlik Yönetimi, Kamu Yönetimi, Uluslararası Güvenlik ve Terörizm, Deniz Emniyeti ve Güvenliği) ile akademik faaliyetlerini sürdürmektedir.Yüksek lisans eğitimi kaç yıl?
Tezli yüksek lisans eğitimi 4 dönem yani 2 yıl sürmektedir ve bu sürenin 1 yılı tez yazım aşamasıdır. Tezsiz yüksek lisans ise 3 dönem yani 1,5 yıldır.
Güvenlik Bilimleri Fakültesi nedir?
Polis Akademisi Başkanlığı-Güvenlik Bilimleri Fakültesi, Emniyet teşkilatının amir sınıfı personel ihtiyacını karşılayan, 4 yıllık lisans düzeyinde eğitim veren, özel disiplin kuralları olan parasız yatılı bir eğitim kurumudur.Güvenlik Bilimleri Fakültesi kaç puan?
Jandarma ve Sahil Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesine Temel Yeterlilik Testinden (TYT) 150 veya üzerinde puan almak kaydıyla 200 erkek öğrenci alınacak. Ayrıca, AYT testinde EA puan türünde en 250 bininci, SAY’da en 10 bininci, SÖZ’de en az 50 bininci sırada yer alan adayın puanına sahip olmak şartı aranıyor.JSGA güvenlik Bilimleri Fakültesi ne iş yapar?
Jandarma ve Sahil Güvenlik Fakültesi, teşkilatların ihtiyacı olan subayların yetiştirilmesi için lisans düzeyinde eğitim-öğretim, bilimsel araştırma ve uygulamalar yapar.