AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Güveçte Tavuklu Patlıcan Kebabı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Güveçte Tavuklu Patlıcan Kebabı Tanımı İçin Materyaller
5 -6 adet patlıcan
1 paket tavuk göğsü yada pirzola kemiksiz
2 adet sivri biber
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
2 adet domates
1 yemek kaşığı biber ve domates salçası

Güveçte Tavuklu Patlıcan Kebabı Tanımı Yapılışı

Öncelikle patlıcanlarımızı uzun uzun kesip 3 yemek kaşığı sıvı yağ ve baharatlar ile güzelce harmanlanıp fırın tepsisine dizelim .
Evvelce ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
Patlıcanlar kızarırken biz tenceremize kuşbaşı doğranmış tavukları alıp zeytinyağ ile soteleyelim.
Üzerine yemeklik doğranmış soğanlar ekleyip kavuralım .
Daha sonra biber ve domatesleri doğrayıp kavurmaya devam edelim .
Salçalar ve sarımsak ekleyip ,tuz ve istenilen baharatlar ile tatlandırılır.
Kızaran patlıcanlar fırından alınır küçük güveçlere dizilir.
Ortalarına sotelenen tavuklar eklenir .
Sarkan patlıcanlar ile güvecin üstü kapanır .
Zati sıcak olan 200 derece fırında 15 -20 dk pişirilir servise hazırdır afiyet olsun.
 
Geri
Üst