AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Güveçte Tavuklu Patlıcan Kebabı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Güveçte Tavuklu Patlıcan Kebabı Tanımı İçin Materyaller
5 -6 adet patlıcan
1 paket tavuk göğsü yada pirzola kemiksiz
2 adet sivri biber
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
2 adet domates
1 yemek kaşığı biber ve domates salçası

Güveçte Tavuklu Patlıcan Kebabı Tanımı Yapılışı

Öncelikle patlıcanlarımızı uzun uzun kesip 3 yemek kaşığı sıvı yağ ve baharatlar ile güzelce harmanlanıp fırın tepsisine dizelim .
Evvelce ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
Patlıcanlar kızarırken biz tenceremize kuşbaşı doğranmış tavukları alıp zeytinyağ ile soteleyelim.
Üzerine yemeklik doğranmış soğanlar ekleyip kavuralım .
Daha sonra biber ve domatesleri doğrayıp kavurmaya devam edelim .
Salçalar ve sarımsak ekleyip ,tuz ve istenilen baharatlar ile tatlandırılır.
Kızaran patlıcanlar fırından alınır küçük güveçlere dizilir.
Ortalarına sotelenen tavuklar eklenir .
Sarkan patlıcanlar ile güvecin üstü kapanır .
Zati sıcak olan 200 derece fırında 15 -20 dk pişirilir servise hazırdır afiyet olsun.
 
Geri
Üst