AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Güveçte Tavuk Sote

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Güveçte Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler
700 gram tavuk bonfile
2 adet kapya biber
3 adet yeşil biber
1 adet soğan
3 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Sıcak su

Güveçte Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak bonfile etimizi kuşbaşı doğrayalım ve tencereye alalım ocağın altını açalım suyunu çekene kadar pişirelim.
Pişmeye bıraktıktan sonra soğanı jülyen doğrayalım biberleri ince ince doğrayıp bekletelim.
Suyunu hafifçe çekince evvel soğanı ekleyip 5 dakika daha kavuralım.
Daha sonra biberleri ekleyip karıştıralım.
Sıvı yağ ekleyip kapağını kapatalım.
Domatesleri küp küp doğrayalım ve soteye ekleyelim akabinde tuzunu baharatını ekleyelim karıştıralım.
Son olarak salçayı ekleyelim 2 su bardağı sıcak su ekleyip ocaktan alalım ve güveçlere bölüştürelim.
180 derecede ayarlı fırında 20 25 dakika pişirelim ve servise hazır afiyet olsun
Güveçte Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst