Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Güveçte Soğan Kebabı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Güveçte Soğan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
500 gram arpacık soğan
200 gram dana kuş başı et
1 su bardağı haşlanmış nohut
3-4 adet sivri biber
1 dolu yemek kaşığı domates salçası
1 çorba kasesi et suyu
1 yemek kaşığı tereyağ
1/4 (çeyrek) çay bardağı sıvı yağ (Malzemeleri hazırlarken yarım çay bardağı hazırladım ama yarısını ekledim)
Kırmızı toz biber
Pul biber
Karabiber
Tuz
Üzerini geçecek kadar kaynar su

Güveçte Soğan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle eti haşlayarak başlayalım.
Güvece tereyağı ve sıvı yağı ekleyip, kızdıktan sonra yarı haşlanmış eti ilave edelim.
Eti yağda biraz çevirip soğan ve salçayı ekleyip, 5-6 dakika kadar kapağını kapatıp, pişirelim.
Biber, nohut ve baharatları ilave edelim.
Et suyu ve üzerini geçecek kadar kaynar suyu ekleyip, pişmeye bırakalım. 2 saate yakın pişirdim.
Sıcak sıcak servis edelim. Çok lezzetli bir yemek deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. Yeni tariflerde görüşmek üzere. Hoşçakalın.
Güveçte Soğan Kebabı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst