- Konu Yazar
- #1
Güveçte Soğan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
500 gram arpacık soğan
200 gram dana kuş başı et
1 su bardağı haşlanmış nohut
3-4 adet sivri biber
1 dolu yemek kaşığı domates salçası
1 çorba kasesi et suyu
1 yemek kaşığı tereyağ
1/4 (çeyrek) çay bardağı sıvı yağ (Malzemeleri hazırlarken yarım çay bardağı hazırladım ama yarısını ekledim)
Kırmızı toz biber
Pul biber
Karabiber
Tuz
Üzerini geçecek kadar kaynar su
Güveçte Soğan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle eti haşlayarak başlayalım.
Güvece tereyağı ve sıvı yağı ekleyip, kızdıktan sonra yarı haşlanmış eti ilave edelim.
Eti yağda biraz çevirip soğan ve salçayı ekleyip, 5-6 dakika kadar kapağını kapatıp, pişirelim.
Biber, nohut ve baharatları ilave edelim.
Et suyu ve üzerini geçecek kadar kaynar suyu ekleyip, pişmeye bırakalım. 2 saate yakın pişirdim.
Sıcak sıcak servis edelim. Çok lezzetli bir yemek deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. Yeni tariflerde görüşmek üzere. Hoşçakalın.
Güveçte Soğan Kebabı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
500 gram arpacık soğan
200 gram dana kuş başı et
1 su bardağı haşlanmış nohut
3-4 adet sivri biber
1 dolu yemek kaşığı domates salçası
1 çorba kasesi et suyu
1 yemek kaşığı tereyağ
1/4 (çeyrek) çay bardağı sıvı yağ (Malzemeleri hazırlarken yarım çay bardağı hazırladım ama yarısını ekledim)
Kırmızı toz biber
Pul biber
Karabiber
Tuz
Üzerini geçecek kadar kaynar su
Güveçte Soğan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle eti haşlayarak başlayalım.
Güvece tereyağı ve sıvı yağı ekleyip, kızdıktan sonra yarı haşlanmış eti ilave edelim.
Eti yağda biraz çevirip soğan ve salçayı ekleyip, 5-6 dakika kadar kapağını kapatıp, pişirelim.
Biber, nohut ve baharatları ilave edelim.
Et suyu ve üzerini geçecek kadar kaynar suyu ekleyip, pişmeye bırakalım. 2 saate yakın pişirdim.
Sıcak sıcak servis edelim. Çok lezzetli bir yemek deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. Yeni tariflerde görüşmek üzere. Hoşçakalın.
Güveçte Soğan Kebabı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı