AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Güveçte Sebzeli Tavuk But

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Güveçte Sebzeli Tavuk But Tarifi İçin Malzemeler
8 tavuk but
5 adet patates
2 adet havuç
2 adet soğan
3-4 diş sarımsak
2 orta boy domates
3-4 adet yeşil biber
1 adet kırmızı kapya biber
Sosu için:
Çeyrek çay bardağı zeytinyağ (40ml)
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Yarım tatlı kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı kimyon
220 ml sıcak su

Güveçte Sebzeli Tavuk But Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yağ, salça ve baharatları iyice karıştırın. Kıvamını biraz sıvılaştırmak için çok az su ekleyin.
Tavukların her yerine sostan sürün. En az bir saat buzdolabında bekletin. Bütün sebzeleri doğrayıp kenara alın.
Salçalı sosun üzerine sıcak su ekleyip karıştırın. Bir tatlı kaşığı tuz daha ekleyin.
Güvecin en altına soğanları, ikiye bölünmüş patatesleri, domatesleri, havuçları ve biberleri iri parçalar halinde doğranmış olarak ilave edin.
Son olarak sarımsakları küçük küçük doğrayıp üzerine serpin
En üstüne butları yerleştirin. Salçalı sosu kenarından güvece doldurun.
Üzerini yağlı kağıt ile kapatıp 180 derece önceden ısıtılmış fırına verin.
Yaklaşık bir saat sonra üzerini açın ve 200 dereceye yükseltin.
Tavuklar nar gibi kızarana kadar devam pişirin ve fırından alıp sıcak servis edin. Afiyet olsun.
Güveçte Sebzeli Tavuk But Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst