AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Güveçte Sebzeli Kuşbaşı

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Güveçte Sebzeli Kuşbaşı Tanımı İçin Gereçler
500 gram kuşbaşı
5 tane kapya biber
6 -7 tane yeşil biber
1 paket mantar
2 adet sarımsak
4 adet arpacık soğan
1 yemek kaşığı dolusu salça
Tuz ,karabiber ,pulbiber ,kekik
Tereyağı ( yağ ölçüsü yemeği ne kadar yağlı sevdiğinize nazaran değişiyor)

Güveçte Sebzeli Kuşbaşı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Kuşbaşını önden biraz haşlıyoruz.
45 dk kadar pişen kuşbaşımızı tereyağı koyduğumuz güvece ekleyip kavuruyoruz.
Üzerine soğanları ekleyip 2 -3 çeşit kavuruyoruz.
Daha sonra salçayı ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
Öteki yandan doğradığınız materyalleri bir kapta biraz zeytin yağı ve baharatlarla karıştırıyoruz ve kuşbaşının üzerine ekleyip bir çay bardağı kadar su ekleyip altını kısıp pişmeye bırakıyoruz.
Karıştırmamaya ihtimam gösterelim.
Yemeğimiz piştikten sonra bir borcama aykırı çevirip fırına veriyoruz.
Üzeri kızarana kadar fırında bekletip servise hazır hale getiriyoruz. Afiyet olsun
 
Geri
Üst