Güveçte Salçalı Keşkek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Güveçte Salçalı Keşkek Tarifi İçin Malzemeler
(8-10 kişilik)
4 su bardağı buğday
250-300 gram et (Tavuk eti, kemikli et, koyun eti kullanılabilir veya etsiz de olur)
2 orta boy soğan
6-7 adet kıl biber
2 orta boy domates
3 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağ
4-5 parça iç yağ
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
Yaklaşık 3, 5-4 litre su

Güveçte Salçalı Keşkek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Güvecin dibine öncelikle yağlar konulur. Daha sonra sırasıyla; et, soğan, biber, domates, salça, baharatlar ve üzerini geçecek kadar kaynar su konulup kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 2, 5 saat pişirilir.
Pişerken ara ara karıştırılıp kaynar su ilavesi sürekli yapılır.
Pişme kontrolü yapılır eğer piştiyse suyunu tam çekmeden altı kapatılır. 1-2 saat sonra servis yapılabilir.
Yemeği aynı gün içinde tüketirseniz daha lezzetli olur. Ertesi güne bırakmamanızı tavsiye ederim. Afiyet olsun.
Güveçte Salçalı Keşkek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst