Güveçte Patlıcan Tava Tanımı İçin Materyaller
1 kilo patlıcan
Yarım kilo kuzu sırt yemeklik doğranacak. Kemikli kemiksiz sizin tercihiniz. Ben kemiğini sıyırttım. Güvecin tabanına kemikleri ve eti dizdim.
3 büyük uzunluk domates
1 kuru soğan
1 büyük baş sarımsak
Yeşil ve kırmızı biber
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber
En üste koymak için ;
50 gram margarin
Güveçte Patlıcan Tava Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Patlıcanları kemerli soyalım.
Küp küp doğrayıp su dolu kaba koyalım.
İçine bir tutam tuz atıp bekletelim. Acılığını alsın.
Sarımsak biber ve domatesler büyükçe doğranır.
Sos; bir kasede salçalar baharatlar ve biraz sıvı yağ eklenip karıştırılır.
Güvece, etler ve kemik en alta konulur.
Soğan ve patlıcanlar eklenir.
Sarımsaklar serpiştirilir.
Domates eklenir. Biber dizilir.
Üzerine sos gezdirilir.
En üste biraz margarin bırakınız. Lezzet verir.
Üzerini folyo ile kapatalım.
Folyoda delikler açalım.
Fırının en alt basamağında pişirelim.
Fırını 250 derecede ısıtalım. 250 derecede 1 saat 15 dk. Pişirelim.
Müddeti dolunca etleri denetim edelim. Lokum kıvamında pişmiş demektir.Servise hazır. Afiyet olsun
1 kilo patlıcan
Yarım kilo kuzu sırt yemeklik doğranacak. Kemikli kemiksiz sizin tercihiniz. Ben kemiğini sıyırttım. Güvecin tabanına kemikleri ve eti dizdim.
3 büyük uzunluk domates
1 kuru soğan
1 büyük baş sarımsak
Yeşil ve kırmızı biber
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber
En üste koymak için ;
50 gram margarin
Güveçte Patlıcan Tava Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Patlıcanları kemerli soyalım.
Küp küp doğrayıp su dolu kaba koyalım.
İçine bir tutam tuz atıp bekletelim. Acılığını alsın.
Sarımsak biber ve domatesler büyükçe doğranır.
Sos; bir kasede salçalar baharatlar ve biraz sıvı yağ eklenip karıştırılır.
Güvece, etler ve kemik en alta konulur.
Soğan ve patlıcanlar eklenir.
Sarımsaklar serpiştirilir.
Domates eklenir. Biber dizilir.
Üzerine sos gezdirilir.
En üste biraz margarin bırakınız. Lezzet verir.
Üzerini folyo ile kapatalım.
Folyoda delikler açalım.
Fırının en alt basamağında pişirelim.
Fırını 250 derecede ısıtalım. 250 derecede 1 saat 15 dk. Pişirelim.
Müddeti dolunca etleri denetim edelim. Lokum kıvamında pişmiş demektir.Servise hazır. Afiyet olsun