Güveçte Patates Püreli Tavuk

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Güveçte Patates Püreli Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
3 tane tavuk bonfile
2 tane sivri biber
1 tane kapya biber
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kekik
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 fincan zeytin yağı
Tuz
Püre gereci:
4-5 adet orta uzunluk patates
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
Karabiber
Muskat cevizi
Tuz

Güveçte Patates Püreli Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patates haşlanır.İyice ezilir ve içine sıcakken tereyağı, kaşar, tuz ve karabiber eklenerek düzgünce yedirilir.
Diğer tarafta tavuk kuşbaşı doğranır. Suyunu çekene kadar pişirilir.
İçerisine doğranmış biberler eklenir.
Biraz kavrulduktan sonra salçalar ve baharatlar da eklenir.Biraz daha kavrulur.
Üzerine bir çay bardağı sıcak su eklenip 5 dk piştikten sonra güveçlere evvel tavuk sote üzerine de patates püresi eklenir ve 200 derece fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.
Servis yapılacağı vakit aykırı çevirilir.
Afiyet olsun

Güveçte Patates Püreli Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst