Güveçte Nohut Tanımı İçin Malzemeler
3 su bardağı nohut
200-250 gram kadar dana kuşbaşı
10 adet arpacık soğan
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı ve sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz
1 çay kaşığı kimyon, pul biber, toz biber
Yarım çay kaşığı karabiber, biberiye
Güveçte Nohut Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tereyağı ve sıvı yağı güvece alıp, eriyince arpacık soğanları 5 dk kavuruyoruz.
Sarımsakları ekleyip 2-3 dakika daha kavuruyoruz.
Kuşbaşı etlerimizide koyup, rengi dönünce salçaları ve baharatları ekleyip, kavuruyoruz.
Son olarak nohutlarımızıda ekleyip, suyunu ek ediyoruz ve pişmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun
Not: Baharatları damak tadına nazaran koyabilirsiniz. Arpacık soğanı yerine küçük doğranmış 1 adet soğanda kullanabilirsiniz. Yemeklerin yapılış görüntüleri için instagram sayfamı takibe almayı unutmayın. Herkese kolay gelsin
Güveçte Nohut Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 su bardağı nohut
200-250 gram kadar dana kuşbaşı
10 adet arpacık soğan
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı ve sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz
1 çay kaşığı kimyon, pul biber, toz biber
Yarım çay kaşığı karabiber, biberiye
Güveçte Nohut Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tereyağı ve sıvı yağı güvece alıp, eriyince arpacık soğanları 5 dk kavuruyoruz.
Sarımsakları ekleyip 2-3 dakika daha kavuruyoruz.
Kuşbaşı etlerimizide koyup, rengi dönünce salçaları ve baharatları ekleyip, kavuruyoruz.
Son olarak nohutlarımızıda ekleyip, suyunu ek ediyoruz ve pişmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun
Not: Baharatları damak tadına nazaran koyabilirsiniz. Arpacık soğanı yerine küçük doğranmış 1 adet soğanda kullanabilirsiniz. Yemeklerin yapılış görüntüleri için instagram sayfamı takibe almayı unutmayın. Herkese kolay gelsin
Güveçte Nohut Tanımı Fotoğraflı Yapılışı