AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Güveçte Lokum Et

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Güveçte Lokum Et Tanımı İçin Malzemeler
1 kilo bütün dana eti
Dana etinin sosu için:
Yarım çay bardağından 1 parmak fazla sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
3 diş ince doğranmış sarımsak
1 adet orta uzunluk soğanın suyu
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı domates- biber salçası
Güvece döşemek için:
1 adet orta uzunluk soğan
2 adet çarliston biber
2 çay kaşığı tuz

Güveçte Lokum Et Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce et yarım cm -1 cm ortası kalınlıkta doğranır.
Bir kapta sos için olan gereçler uygunca karıştırılır ve doğranan etler bu karışıma yeterlice bulanıp 1 gece bekletilir.
Bir sonraki gün güvecin tabanına evvel halka halinde doğranmış soğan, üstüne halka halinde doğranmış biber sonra da en üste soslu et yerleştirilip sosu dökülüp tuz serpiştirilir.
170 derecelik fırında 2 saat pişirilir. Benim etim sert ve kaslı bir et olduğu için bu kadar uzun müddette pişti. Siz 1,5 saatte denetim edebilirsiniz. Çok lezzetli, ağızda lokum üzere dağılan etimiz servise hazır.
Güveçte Lokum Et Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst