Güveçte Kumpir

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Güveçte Kumpir Tarifi İçin Malzemeler
7-8 adet patates (Ufak boylardan)
1 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
3 çay kaşığı (Silme) tuz
İç malzemesi için:
Konserve mısır
Kornişon turşu
Siyah zeytin
Sosis
Garnitür
Üzeri için:
Ketçap
Mayonez

Güveçte Kumpir Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce patateslerimizi yıkayıp, düdüklü tencerede haşlayalım.
Bu arada sosisleri doğrayıp, çok az bir yağda kızartın.
Turşuları ufak ufak doğrayın.
Pişen patatesleri soyup, iyice ezin.
Üzerine tuz, tereyağ ve kaşar peynirini ekleyip karıştırın, sonrada güveç kaselerine koyup, ortasını çukurlaştırın.
180 derece ısınmış fırında yarım saat kadar bekletilir.
Daha sonra garnitür, zeytin, mısır, sosis, turşu, koyup, üzerine ketçap ve mayonez dökerek servis yapınız.
Not: Kumpirinizi hazırlamış ama soğumuş ise ketçap ve mayonezi dökmeden önce üzerine biraz kaşar peyniri döküp fırında yaklaşık kaşar peyniri eriyene kadar ısıtabilirsiniz. (Malzemeleri isteğinize göre arttırabilirsiniz mantar,lahana turşusu vs. Tamamen isteğe bağlı.

Güveçte Kumpir Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst