- Konu Yazar
- #1
Güveçte Köfte Patates Tanımı İçin Gereçler
Köfte gereçleri;
Yarım kilogram yahut 300 gram köftelik kıyma
Galeta unu yahut bayat ekmek içi
1 adet rendelenmiş kuru soğan
Kuru nane
Kimyon
Karabiber
Pul biber, sarımsak (isteğe bağlı bir yumurta)
Tuz
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) adet orta uzunluk patates
Kızartmak için ;
Sıvı yağ
Sos için;
1 yemek kaşığı salça
2 su bardağı su
Güveçte Köfte Patates Tanımı Yapılışı
Köfte gereçlerini yoğurma kabına alalım.
Birbirini alıncaya kadar yeterlice yoğuralım.
Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım.
Köfteyi buzdolabında yarım saat kadar dinlendirelim ,dinlendirmesek te olur.
Kızgın yağda gerili önlü kızartalım patatesleri küp küp doğrayıp tıpkı şekilde kızartalım.
Güveç kaplarının içine alalım salçayı yağda uygunca kavurup suyunu ekleyip kaynatalım.
Kaynamış olan suyu güveçlere hisse edelim önceden ısınmış 190 derece fırında kaynayıp pişene kadar bekleyelim alt üst ayar olacak afiyet olsun
Köfte gereçleri;
Yarım kilogram yahut 300 gram köftelik kıyma
Galeta unu yahut bayat ekmek içi
1 adet rendelenmiş kuru soğan
Kuru nane
Kimyon
Karabiber
Pul biber, sarımsak (isteğe bağlı bir yumurta)
Tuz
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) adet orta uzunluk patates
Kızartmak için ;
Sıvı yağ
Sos için;
1 yemek kaşığı salça
2 su bardağı su
Güveçte Köfte Patates Tanımı Yapılışı
Köfte gereçlerini yoğurma kabına alalım.
Birbirini alıncaya kadar yeterlice yoğuralım.
Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım.
Köfteyi buzdolabında yarım saat kadar dinlendirelim ,dinlendirmesek te olur.
Kızgın yağda gerili önlü kızartalım patatesleri küp küp doğrayıp tıpkı şekilde kızartalım.
Güveç kaplarının içine alalım salçayı yağda uygunca kavurup suyunu ekleyip kaynatalım.
Kaynamış olan suyu güveçlere hisse edelim önceden ısınmış 190 derece fırında kaynayıp pişene kadar bekleyelim alt üst ayar olacak afiyet olsun