AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Güveçte İstiridye Mantarı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Güveçte İstiridye Mantarı Tanımı İçin Materyaller
Yarım kilo istiridye mantarı (Benim bu görselimde gördüğünüz 300 g)
1-2 yemek kaşığı zeytin yağı
1 yemek kaşığı tereyağı
Kaşar rendesi
Tuz
Karabiber

Güveçte İstiridye Mantarı Tanımı Yapılışı

İstiridye mantarlarını yıkayın, süzün ve havlu vb üzerine alarak kurulayın (Dilerseniz yıkamak yerine nemli bir bezle güzelce silin)
Güzelce süzüp kuruttuğunuz istiridye mantarlarını dikine çok küçük olmayacak halde dilimleyin.
Tavayı ısıtın ve üzerine zeytinyağını ek edin.
Mantarları tavaya ek edin ve kızarana kadar çevirerek/karıştırarak devam edin.
Tuzunu ve baharatını ek edin ve ocaktan alın.
Mantarları çömlek ve/veya çömleklere paylaştırın, üzerine tereyağı ve kaşar rendesini de ek ederek evvelden ısıttığınız 180 derece fırına koyun.
Kaşarlar eriyip kızarınca servise hazır hale gelmiş demektir.
 
Geri
Üst