AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Güveçte Et

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Güveçte Et Tanımı İçin Malzemeler
400 gram et
1 adet orta uzunluk patates
4 yemek kaşığı domates sosu
1 yemek kaşığı domates ve biber salçası
1 adet orta uzunluk soğan
1.5 su bardağı kaşar peynir rendesi
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kekik

Güveçte Et Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle eti küp küp doğrayıp içerisine kekik, pul biber, tuz ve zeytinyağını ekleyip 1 saat buldolabında bekletiyoruz.
Sonra patatesleri görseldeki üzere küp küp doğuyoruz ve kızartıyoruz.
Daha sonra patatesleri farklı bir kaba alıp etleri kavurmaya başlıyoruz.
Kavrulan ete tuzunu, küp küp doğranmış soğanları ve salçayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
Daha sonra domatesi de ekleyip altını kapatıyoruz.
Güvecimize evvel tabanına yarım yemek kaşığı tereyağı üzerine etleri, onun üzerine de patatesleri diziyoruz. Benim tanımıma nazaran 4 adet güveç çıktı.
Daha sonra kaşar peyniri de en üstüne dizdikten sonra 230 derecede peynirler eriyip kızarana kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun .
Güveçte Et Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst