AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Güveçte Başamel Soslu Tavuk Buğu

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Güveçte Başamel Soslu Tavuk Buğu Tanımı İçin Materyaller
600 gram tavuk göğsü
1 adet orta uzunluk soğan
3 diş sarımsak
2 adet küçük uzunluk havuç
2 adet kapya biberi
Yarım kavanoz domates konservesi
1 su bardağı bezelye
Yarım yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı su
3 -4 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber ve kırmızı toz biber
Üzeri için;
1 paket hazır başamel sos
3,5 su bardağı soğuk süt
Üzeri için:
Rendelenmiş kaşar peynir

Güveçte Başamel Soslu Tavuk Buğu Tanımı Yapılışı

Havuçları küp küp doğruyoruz.
Kapya, soğan ve sarımsakları küçük küçük yemeklik doğruyoruz.
Büyük uzunluk bir tavaya sıvı yağı ekleyip kızdırıyoruz.
Birinci başta havuçları tavaya alıyoruz ve 2 dk kadar soteliyoruz.
Daha sonra soğan ve sarımsağı ekliyoruz ve hafif pembeleşinceye kadar soteliyoruz.
Karışıma tavukları ekliyoruz ve orta ara karıştırarak 10 dk kadar daha soteliyoruz.
Kapya biberi ve salçaları da ekleyip ortada karıştırarak sotelemeye devam ediyoruz.
Karışımımıza domates konservesini ve bezelyeleri ekliyoruz.
Sonrasında baharatlarımızı ekliyoruz.
Yarım çay bardağı suyu karışıma ekliyoruz ve kısık ateşte 7dk kadar pişiriyoruz.
Beşamel sosu paketin üzerindeki formda hazırlıyoruz.
Tavuk karışımını tek kişilik porsiyonluk güveçlere ekliyoruz.
Karışımın üzerine hazırladığımız başamel sosunu döküp sos üzerine de rendelenmiş kaşarları ekliyoruz.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kaşarlar kızarana dek fırınlıyoruz.
Afiyet olsun.
 
Geri
Üst