AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Güveç

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Güveç Tarifi İçin Malzemeler
1 kg iri kuşbaşı doğranmış et
5 adet patlıcan
3 adet kapya biber
3 adet yeşil biber
2 top sarımsak
4 adet domates
4 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı kaynar su
Tuz
Karabiber
Pul biber

Güveç Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce patlıcanları alacalı soyup, iri iri doğruyoruz ve tuzlu suda acısı çıkması için bir saat kadar bekletip, yıkıyoruz.
Suyunu sıkıyoruz. (güvecimiz dibine tutmasın diye ben sadece tabanına yağlı kağıt yerleştiriyorum).
Güvecimizin en altına etleri yerleştiriyoruz.
Onun üstüne sarımsakları soyup, tüm tüm atıyoruz.
Onun üzerine patlıcanları,onun üstüne patlıcan büyüklüğünde doğradığımız biberlerimizi en üstede kabuğunu soyup irice doğradığımız domatesleri yerleştiriyoruz.
Üstüne tereyağını eritmeden kaşıkla ekliyoruz.
1 bardak suda salçaları iyice ezip, tuz karabiber ve pulbiberide ekleyip karıştırıyoruz.
Güvecimize döküyoruz.
Üzerini il yağlı kağıt sonra aliminyum folyoyla kapatıp hava almamasını sağlıyoruz. Güvecimizin kapağını kapatıyoruz.
İster evde 175° fırında 2 saat kadar pişiriyoruz.
İstersek ekmek fırınına pişmeye yolluyoruz. Fırından gelince güvecimizi ters çevirip, karıştırıp, servis ediyoruz.
Afiyet olsun.

Güveç Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst