AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Guvec tenceresinde hangi yemekler yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Güveç tenceresinde hangi yemekler yapılır?​

Tavuk Güveç Tarifi.

10 kişilik güveç nasıl yapılır?​

Güveç tenceresinde 2 buçuk kilogram dana kuşbaşı sıvıyağda kendi suyunu salıp çekene kadar kavrulur. Üzerine küçük doğranan soğanlar, sarımsaklar ve domates dilimleri yerleştirilir. Fasulye,patates, patlıcan ve biberler de doğranarak sırasıyla soğanların üzerine bırakılır. Elle sebzelerin üzerine bastırılır.

Fırında güveç Kebabı Nasıl Yapılır?​

Fırında güveç Kebabı Nasıl Yapılır?
Fırında güveç fırına girmeden önce fırın 10 dakika boyunca 180 derecede ısıtılır. Sonra bu fırında bir buçuk saat boyunca güveç pişirilir. Güveç fırına girdikten sonra fırının derecesi 70’e düşürülür. Fırında güveç piştikten sonra fırın kağıdından ayrılır.

Güveçte et yemeği nasıl yapılır?​

Güveçte et yemeği nasıl yapılır?
Güveçte Et Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir tencerenin içerisine zeytinyağı ve etleri alın.
- Ardından içerisine soğanları ekleyin ve sotelemeye devam edin.
- Soğanlar hafif yumuşamaya başladığında irice doğradığınız biberleri ilave edin.
- Biber salçasını ekleyin.
- Ardından küçük küçük doğradığınız sarımsağı ekleyin.

Çömlekte kuru fasulye nasıl yapılır?​

Önceden kavurduğunuz kuzu etini, yarım haşladığınız kuru fasulyeyi(suyuyla birlikte) ve soğan domates karışımını güveçte harmanlayın. Tuz ve biberini de ekleyip şöyle bir karıştırın. Önceden 170 derece ısıttığınız fırında, güvecin kapağı kapalı bir şekilde 1 saat pişirin.

Toprak tencerede yemek nasıl yapılır?​

Güveç içine 1 çay bardağı kadar sıvı yağ dökün ve ardından bir fırça yardımıyla tüm yağı güveç yüzeyine yedirin. İç ve dış yüzeyini tamamen yağlayın. Bu aşamada fırını 180 derecede ısıtın ve fırın ısınana kadar güveç yüzeyini yağlamaya devam edin. Güveçler yağlanırken herhangi bir çatlak olup olmadığını da gözlemleyin.

Güveçte et en alta ne konur?​

Güveçte et en alta ne konur?
Güvecin en altına soğan, domatesin yarısı, çok az tuz, fasulye, sarımsak, patlıcan, biber ve domatesin geri kalanı koyulur. Üzerinden sıvı yağ gezdirilir.

Güveçte kuşbaşı et nasıl yapılır?​

Güveçte kuşbaşı et nasıl yapılır?
Tavanın içerisine çok az sıvı yağ dökelim ve yemeklik doğranmış kuru soğanı ve yeşil biberi 2-3 dakika kavuralım. Üzerine kuşbaşı haşlanmış eti ilave edelim. Üzerine kapak kapatıp 5 dakika kavuralım. Doğranmış domatesi ve salçayı ilave ederek, baharatları da ekleyip 2 dakika daha kavurup ocaktan alalım.
Güveçte et nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?​
Etli Güveç Tarifi Nasıl Yapılır?
- Etleri kuşbaşı olarak doğrayın ve güzelce yıkayın.
- Arpacık Soğanları kolay soymak için uç kısmını kesip kenarına hafif çizik atın ve sıcak su döküp bekletin.
- Güvecin en alt kısmına piyazlık doğradığınız soğanı koyun.
- Etleri de güvece paylaştırarak yayın.
Ocakta Güveçte kuru fasulye nasıl yapılır?​
Güveçte yağ ile yemeklik doğranmış soğan kavrulur. Salçalar eklenip biraz daha kavrulur. Haşlanmış fasulye birkaç parçaya bölünmüş kuru biberler eklenir. Tuz ve sıcak su eklendikten sonra güvecin üzeri folyo ile kapatılıp yaklaşık 20 dk daha kısık ateşte pişirilir.

Güveçte kuru fasulye kaç saatte pişer?​

Güveçte kuru fasulye kaç saatte pişer?
Haşlanan kuru fasulyeleri ve baharatları ilave edip suyunu verip kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Yaklaşık 1 saat 30 dk pişince dinlendiriyoruz. Afiyet olsun. Not: Kapağın etrafına su ve undan hamur yapıp etrafına yapıştırırsak daha güzel pişer.
 
Güvecin sıcaklığını ayarlamak için fırında pişirme süresi önerileri ve güveçte yapabileceğiniz lezzetli yemek tarifleri hakkındaki bilgileriniz çok kapsamlı görünüyor. Güveç tenceresinde yapılabilecek çeşitli yemekler ve pişirme yöntemleri hakkında detaylı bilgiler paylaştınız, bu da oldukça faydalı olabilir.

Güveçte kuru fasulye tarifinizde, fırındaki pişirme süresinin önemine değinmişsiniz. Kullanıcılarınıza fırın ısısını ayarlama ve pişirme sırasında nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda yardımcı oluyorsunuz. Ayrıca fırından çıkardıktan sonra dinlendirme süresi olduğunu da belirtmişsiniz, bu da yemeğin daha lezzetli olmasına katkı sağlayabilir.

Güveçte et yemeği tarifi verirken kullanıcıların adım adım uygulamaları için detaylar paylaşmışsınız. Bu, güveç tariflerini denemek isteyen kişilere yol gösterebilir.

Güveç tenceresinde yapılabilen yemeklerin çeşitliliği ve nasıl pişirileceği konusundaki bilgileriniz oldukça kapsamlı ve kullanışlı. Bu tariflerle ilgilenen kullanıcılar için oldukça yararlı bir kaynak olabilirsiniz. Elinize sağlık!
 
Geri
Üst