Güveç Şefika’nın Speciali

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Güveç Şefika’nın Speciali Tanımı İçin Malzemeler
1 kilo et
1 fincan zeytinyağı
1,5 yemek kaşığı tereyağı
1 kase arpacık soğan
2 diş sarımsak
1 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
7-8 adet mantar
1 paket krema
Tuz
Karabiber
Biberiye
Kimyon
Kekik

Güveç Şefika’nın Speciali Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle yağlar ve baharatlarımız ile birlikte etlerimizi 5-7 dk yüksek ateşte sonra kısık ateşte yarım saat pişiriyoruz.
Etler az pişmiş hale geldikten sonra arpacık soğanı, sarımsağı ve biberlerimizi ekliyoruz.
Biraz kavrulduktan sonra mantarlarımızı ekliyoruz ve 7-8 dk daha kavuruyoruz.
1 paket kremamızı ve tuzumuzu ekleyip 1-2 dk sonra ocağımızı kapatıyoruz.
Etlerimizi güveçlerimize paylaştırıp, fırın tepsisine diziyoruz.
Üzerlerine kaşar peyniri koyuyoruz.
Fırın tepsisine 2 parmak kaynar suyumuzu ekleyip, evvelden ısıttığımız 180 derece fırınımıza atıyoruz.
Üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun
Güveç Şefika’nın Speciali Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst