Güveç Kapama

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Güveç Kapama Tarifi İçin Malzemeler

Güveç için
500 gram mantar
1 büyük soğan
4-5 diş sarımsak
1 büyük domates
300-400 gram kuşbaşı et
1-2 çarliston biber (Varsa 1 tane kapya ekleyin lezzet katlansın)
1 silme yemek kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber pul biber kekik
1 yemek kaşığı salça
1-2 yemek kaşığı tereyağı
Kapağı için
Yarım bardak su
1 çay kaşığı maya
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un

Güveç Kapama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur için Tüm malzemeler karıştırılır. Kulak memesi kıvamında hamur yapılır ve mayalanmaya bırakılır.
Önce eti haşlayalım. Et her ne kadar yumuşak olsa bile lokum kıvamında olması için haşlanmalı bence. Hele ki kullandığınız sığır- dana eti ise. Soğan, sarımsak, biber, domates küçük parçalar halinde doğranır.
Mantarı çok ufaltmayın zaten hacim azalıyor pişince. Derin bir kapta sebzeleri ve pişen eti karıştırın. Baharatı ilave edin. 1 yemek kaşığı salçayı 1,5-2 su bardağı kadar su ile açıp kabın içine dökün.
Sos ile güveç malzemeleri iyice harmanlansın. Sonra porsiyonluk güveçlere ya da büyük güvece dökelim. Üzerlerine parça parça tereyağları koyup, yağlı kağıt ile kapatalım.
200 derecede yaklaşık 1 saat pişirelim. 1 saat sonra üzerindeki kağıtları açalım.
O sırada mayalanan hamurları bezelere ayırıp 1 cm kalınlığında açalım. Güvecin üzerini kapatalım. Yumurta sarısı sürüp pişene kadar yaklaşık 10 dakika fırına verelim.
Kızarınca sıcak iken servis yapalım. Üzerini kesip servis yapalım. Tabi hamuru kapatmadan da aynı tarifle güveç yapabilirsiniz.
Ama bir avuç hamur ile, fırından alacağınız bir hamur ile bile yapılır. Üzerindeki hamur tam bir kıymalı pide lezzetinde. Apayrı bir tat, güveç de çok lezzetli ekmek banmalık tam. Deneyin hak vereceksiniz. Allah’a emanet olun sağlıcakla kalın.
Güveç Kapama Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst