AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Güveç (Dana Etli)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Güveç (Dana Etli) Tarifi İçin Malzemeler
500 gram kuşbaşı doğranmış dana eti
2 yemek kaşığı minik minik doğranmış kuyruk yağı
1 adet iri doğranmış soğan
4 diş sarımsak
4 adet iri doğranmış biber(yeşil kırmızı farketmez)
2 adet orta boy patates
1 su bardağı çeri domates
1 çay bardağı bezelye
Yarım çay bardağı zeytin yağı
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı su
1 su bardağı un ve bir miktar su(hamur için)

Güveç (Dana Etli) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Toprak güveç 2 yemek kaşığı zeytin yağ ile yağlanır.
Kuyruk yağı tabana yerleştirilir.
Sırasıyla et,soğan,patates,biber,sarımsak bezelye ve domates üst üste yerleştirilir.
Bir kap içinde salça, kalan zeytin yağı, su ve tüm baharatlar çırpılır.
Tencereye ilave edilir.
Kapağı kapatılır ve bir miktar hamur hazırlanarak kapağın etrafı sarılır.
Kısık ateşte 2 buçuk saat pişirilir. Afiyet olsun.
Güveç (Dana Etli) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst