AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Guve hastalik yapar mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Güve hastalık yapar mı?​

Güve, kanatlı küçük bir böcek türüdür. Kelebeğe benzemesi dolayısıyla kelebekle karıştırılabilen bu böcek türünün boyu 1 cm civarındadır. Yiyeceklerinize zarar veren, paket halinde pirincinizi, bulgurunuzu atmak zorunda bırakan bu küçük canlılar, insana ise zarar veremez. Güve ısırır mı diye endişe etmenize gerek yok.
Evde güve olmaması için ne yapmalı?
Güveler karanlık ve nemli yerlerde yaşamayı seven haşerelerdir. Bu yüzden giysi dolaplarını, çekmeceleri, dolap içlerini, halıları elektrikli süpürge ile süpürüp önce sirkeli sonra da sabunlu suyla güzelce temizlemelisiniz. Kıyafetleri havalandırmak da güve oluşumunu engellemede etkilidir.
Güve sineği ısırır mı?
Güveler, çiçek özleriyle beslenen ve geceleri yaşayan böceklerdir. İnsanları ısırmaz veya sokmazlar. Zararlı böceklerden ayrı olarak, yaşadıkları bölgenin doğası için oldukça faydalıdırlar.

Güveli un yenir mi?​

Böceklenmiş unu çöpe atmaya gerek kalmadan temizlenerek tüketilebilir. Ancak sararan ve tarihi geçmiş unun tüketilmesi zehirlenme riskini arttırdığından çöpe atılması gerekmektedir. Böceklenen un, geniş bir tepsiye alınarak havalandırılır ve böcekleri ayıklanarak kullanılabilir.
Evde küçük siyah kelebek neden olur?
Güve çeşitleri bakliyatları sakladığımız alanlarda oluşabilirler. Nohut, mercimek, bulgur gibi bakliyatların ağzının açık kalması, güvelerin oluşmasına, burada saklanmasına ve beslenmesine neden olabilir. Özellikle sıcak havayı ve nemi seven güveler bulunduğu ortamda can sıkıcı bir hale gelebilirler.
Güve sineği neden olur?

Güve sineği ne yer?​

Açık gri veya bronz bir vucuda ve parlak renkli kanatlara sahiptirler.Vücut ve kanatlarının etrafında uzun tüyler bu sineğe bulanık bir görüntü vermektedir.Ortalama boyları 1,5-5 mm. arasında olup, genellikle organik maddelerle ve kanalizasyonda yaşayan canlılarla beslenirler.Güve sineği, dinlenme yada bekleme halinde …
 
Geri
Üst