AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Gustav gun nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Gustav gun nedir?​

tarihin en ağır mermilerini fırlatmış ve en büyük ikinci kalibreli yivli silahıdır. top 47 metre 30 santimetre uzunluğa, 32 metre 48 santimetre uzunluğunda bir namluya ve 7 metre 10 santimetre genişliğe sahiptir ve 800 kalibredir.

Gustav topu ne oldu?​

Scwerer Gustav/Dora topların düşmanın eline geçmemesi için Almanlar tarafından geri çekilme sırasında dinamitle patlatılarak imha edilmişlerdir. Sivastopol’u bombalayan topun kalıntıları bir ormanda bulunmuş, Ruslar tarafından incelenmiş, Moskova’ya götürülmüş ve sonra “yok olmuştur”.

Gustav topu kaç ton?​

Gustav topu kaç ton?
Schwerer Gustav
Genel Özellikler
Geri Tepme Sistemi |
Kalibresi | 800 milimetre (4.13 in)
Atış Aralığı | 30-45 dakikada 1 adet. Günde ortalama 14 atış

Yıldırım savaş taktiği nedir?​

Yıldırım savaş taktiği nedir?
Blitzkrieg ya da yıldırım harbi, II. Dünya Savaşı sırasında Almanların temel savaş doktrinidir. Doktrinin amacı hızlı ve ani saldırılarla, düşmanın düzenli bir savunma kurmasını engelleyip sonra da hızlı bir şekilde yok etmektir.

Gustav nasıl imha edildi?​

schwerer gustav da, drittes reich’dan her biri için yedi milyon mark tahsil edilen bir sahtekârlık abidesi olarak sümen altı edilmiştir. bunlardan kayıtlara göre sadece iki adet üretilmiş ve düşman eline geçmemesi için almanlar tarafından geri çekilme sırasında patlatılarak imha edilmişlerdir.

Gustav topu kullanıldı mı?​

Schwerer Gustav, Almanlar tarafından Dora olarakta adlandıralan bu top 800 mm çapta namluya sahipti. Bu çapta bir namlu savaş alanında ilk ve tek olarak kullanılmıştır.

Gustav ağır kıta topu kaç ton?​

Gustav ağır kıta topu kaç ton?
1350 ton civarında ağırlığa sahipti ve 7 tonluk topu 48 km uzaklıktaki hedefe gönderebiliyordu. Bu kadar ağır bir nesneyi hiçbir motorlu araç hareket ettiremeyeçeği için, demiryolu üzerinde yürütülüyordu. Top ilk olarak II. Dünya Savaşında Fransa’ya karşı Maginot hattını imha etmesi için kullanılması düşünüldü.

Gustav topu kaç mm?​

Gustav topu kaç mm?
SİLAH VE SAVAŞ TEKNOLOJİLERİ – 800mm devasa TOP Schwerer Gustav — 1942– | Facebook.

Yildirim harbini uygulayan devlet hangisi?​

Avrupa’da 2. Dünya Savaşı II. Dünya Savaşı sırasında, Almanya Avrupa’nın çoğunu “Blitzkrieg” (yıldırım savaşı) adı verilen yeni bir taktik kullanarak istila etti. Blitzkrieg, uçak, tank ve topçu birliklerinin tümünün toplu olarak saldırısıydı.

Gerilla taktiği ne demek?​

Gerilla savaşı, küçük ve gizli birliklerin gayri nizami harp tekniklerini kullanarak, düzenli bir orduya karşı yürüttükleri yıpratma savaşı taktiği, zayıf kuvvetlerin güçlüye karşı uyguladığı direniş savaşının unsurudur. Kentte olanı kentsel gerilla savaşı, kırsal olanı ise halk savaşı olarak bilinir.

Blitzkrieg ilk kim buldu?​

Blitzkrieg ilk kim buldu?
Nazi Almanyası, askeri bakımdan her ne kadar yetersiz olunsa da, sivri zekâ ve doğru stratejiler ile ne kadar büyük başarılar elde edilebileceğinin somut bir kanıtıdır. Bu taktiğin fikir babası, zamanının en iyi stratejistlerinden biri olarak kabul edilen General Heinz Guderian’dır.

Taarruz taktiği nedir?​

Taarruz taktiği nedir?
Dünya Savaşı esnasında uygulanan taarruz taktiği, düşmanın oluşturduğu savunma hattını topçu ateşi ile yıpratarak piyadeleri hücuma kaldırmak ve hattı yarmaya dayanmaktaydı.

Gerilla savaşı nasıl olur?​

Gerilla savaşı, küçük ve gizli birliklerin düzensiz harp tekniklerini kullanarak, düzenli bir orduya karşı yürüttükleri yıpratma savaşı taktiği, zayıf kuvvetlerin güçlüye karşı uyguladığı direniş savaşının unsurudur. Kentte olanı kentsel gerilla savaşı, kırsal olanı ise halk savaşı olarak bilinir.

Kontrgerilla nedir kimdir?​

Kontrgerilla, kelime anlamıyla gerilla güçlerine karşı kurulmuş güçtür. Bir diğer anlamı ise NATO bünyesindeki ülkelerde sol örgütlenmeye karşı oluşturulan yasa dışı örgütlenmenin Türkiye’deki adı ve ayağıdır.

Blitzkrieg taktiği nedir?​

Blitzkrieg taktiği nedir?
ikinci dunya savaşında alman ordusunun uyguladığı savaş biçimi. zırhlı birliklerin stratejik noktalara aşırı yoğun saldırısı sebebiyle olusan panik ve dağılma sonucu, düşmanı her yönden sarma temeline dayanır. avrupa coğrafyasında geçerli bir yöntemken, rusya coğrafyası ve ikliminde almanların elinde patlamıştır.
 
Gustav topu, II. Dünya Savaşı sırasında Almanya tarafından üretilen ve Schwerer Gustav/Dora olarak da bilinen devasa boyuttaki bir top türüdür. En ağır mermileri fırlatabilen ve en büyük ikinci kalibreli yivli silah olan bu top, 47.3 metre uzunluğa, 32.48 metre namlu uzunluğuna ve 7.1 metre genişliğe sahiptir. Ayrıca 800 milimetrelik bir kalibreye sahiptir.

Gustav topu, savaş sırasında düşmanın eline geçmesini engellemek amacıyla Almanlar tarafından dinamitle patlatılarak imha edilmiştir. Sivastopol'ü bombalayan bu topun kalıntıları daha sonra Ruslar tarafından incelenmiş, Moskova'ya götürülmüş ve sonrasında kaybolmuştur.

Schwerer Gustav/Dora topların her birinin yaklaşık 1350 ton ağırlığında olduğu bilinmektedir. Bu devasa top, 800 milimetre (4.13 inç) çapında bir namluya sahipti ve dakikada 30-45 dakikada bir atış yapabiliyordu. Günde ortalama 14 atış gerçekleştirilebilmekteydi.

Gustav topu, demiryolu üzerinde ilerletilebilen ve 7 tonluk mermileri 48 kilometre uzaklıktaki hedeflere gönderebilen bir top olarak bilinmektedir. İlk olarak II. Dünya Savaşı sırasında Fransa'ya karşı Maginot Hattı'nı imha etmek amacıyla kullanılması planlanmıştır.

800 mm çapındaki Gustav topunun savaş alanında kullanılan ilk ve tek top olduğu bilinmektedir. Bu devasa top, Almanların özellikle stratejik hedeflere karşı etkili bir şekilde kullanılmıştır.

Blitzkrieg ya da Yıldırım Harbi, II. Dünya Savaşı sırasında Almanların kullandığı bir savaş doktrinidir. Hızlı ve ani saldırılarla düşmanın düzenli savunma yapmasını engelleyip ardından hızla yok etmeyi amaçlayan bu taktik, uçak, tank ve topçu gibi birimlerin koordineli bir şekilde kullanılmasını içermektedir. Almanya, bu taktiği kullanarak Avrupa'nın çoğunu istila etmiştir.
 
Geri
Üst