AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Guru Ram Das kimdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Guru Ram Das kimdir?​

esas adi richard alpert olan psikolog ram dass, 1961 yilinda pshychadelic uyusturucularla harvard’da yaptigi deneylerden oturu, 1963 yilinda harvard’dan atildi. bundan sonra hindistana gidip ruhani dunyayi kesfetmeye karar verip ismini ram dass, tanrinin hizmetcisi olarak degistirdi.

Amrit Vela ne demek?​

Kundalini yogiler, her sabah soğuk duş alıp, gün doğmadan 2 buçuk saat önce sabah sadhanası pratiğine başlar. Bu saatlere Amrit Vela yani tatlı saatler deriz.
Ek Ong kar Sat Nam Siri WAHE guru ne demek?
Ek Ong Kar: Yaratım ve Yaratıcı birdir. Tanrı ve ben birim. Sat Nam: Gerçek benim kimliğimdir, ben O Gerçek olana aitim. Wahe Guru: Sonsuz Bilgeliğe, Karanlıktan Aydınlığa Taşıyan’a selam olsun.

Waheguru ne demek?​

harika tanri anlamina gelen. sih dini mensuplari olup tekrar dirildiklerinde tanriya biraz daha yaklastiklarina inanirlar. ve biri oldugunde bu kelimeyi yuksek sesle soylerler.

Ek Ong kar ne demek?​

Ek Ong Kar, Yaratım ve Ben Bir’im demektir. İslam geleneğindeki ‘En El Hak’, ‘Ben Tanrı’nın kendisiyim’ ifadesiyle örtüştürülebilir. Sat Gur Prasad ise ‘Bu, Gerçek Guru’nun (Yani Özün) (bana) bir Armağanıdır anlamını taşır. Bu mantra yaratım gücü son derece yüksek seslerin bir araya gelmesinden oluşuyor.
Satanama meditasyon nedir?
Sa Ta Na Ma, batı toplumlarına Yogi Bhajan tarafından tanıtılmış bir Kundalini Kirtan Kriya’dır. Sanskritçe’de kirtan şarkı, kriya ise eylem anlamına gelmektedir. Sa Ta Na Ma sesleri (mantraları) için de belli mudralar (el pozisyonları) ile melodik bir şekilde eşleştirilen bir meditasyon tanımı yapılabilir.

Sadnam ne demek?​

“gerçek benim özümdür” “gerçek benim kimliğimdir” anlamlarına gelen; kundalini yogadaki en temel mantralardan biridir.

SAT kriya ne demek?​

Sat Kriya, asana, ses bilimi, ve mudra uygulamasını kapsar. Bu bütünlük fiziksel bedenin arınmasını, duygusal, zihinsel ve ruhsal bedenlerde etkisini, biyolojik olarak beyin içindeki hormonal değişim ve süptil enerji merkezlerimizin hızlıca arınma ve dengelenmesini gerçekleştirir.
Kirtan kriya meditasyonu nedir?
Kirtan Kriya belirli mudralar yapılarak söylenen bir kundalini yoga meditasyonu. “Mantra” Sanskrit dilinde ‘tekrar eden ses ve kelimeler’, “Mudra” ise ‘enerji akışını kolaylaştıran ve enerjiyi mühürlemek/kapatmak için kullanılan belirli el hareketleri’ olarak tanımlanır.

Sat Nam mantra ne demek?​

“gerçek benim özümdür” “gerçek benim kimliğimdir” anlamlarına gelen; kundalini yogadaki en temel mantralardan biridir. bu mantrayı söylemek ruhu uyandırır ve kişinin gerçeğe ulaşmasında ona yardım eder.. kısa bir mantra olduğundan yeni başlayanlara tavsiye edilir.

Kirtan Yoga nedir?​

Geri