Gurme kimler olabilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
184.233
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Gurme kimler olabilir?​

Gurmeler, yeme içme konularında uzmanlık derecesinde ilgiye sahip olan ve belirli bir zevki olan kişilerdir. Yemeklerin tadını, keyfini çıkarmasını iyi bilirler. Yemek kültürü yüksek olan gurmeler yeme içme adabına da hakimler.
Gurme nasıl yapılır?
Gurme kelime olarak Fransız “Gourmand” kelimesinden dilimize yerleşmiş. Anlam olarak ise “lezzeti keşfetmiş, damak tadına sahip kişi” demek. Kelimenin Fransızcadaki bir diğer manası ise “obur”. Gurme olabilmek için biraz da obur olmak, daha doğrusu farklı tatlar denemeyi sevmek tabii ki gerekli.
Gurme yemeği nedir?
En basit tanımıyla gurme, yemeklerin tatlarını birbirinden ayırabilme yeteneğine sahip, damak tadı gelişmiş ve duyarlı olan kişilere söyleniyor. Yani gurme, lezzetleri birbirinden ayırabiliyor ve sadece tatları değil gastronominin hemen hemen her alanında da bilgi sahibi olması gerekiyor.

Gurme olmak için ne okumak gerekir?​

Gurme adaylarının teorik bilgi açısından gelişebilmesi için çok sayıda kitap okuması gerekir. Anadolu mutfağından Dünya mutfağına kadar her çeşit mutfak kültürü en ince ayrıntılarına kadar incelenmelidir. Özellikle ülkemizde gurme olmak isteyen kişilerin öncelikle Anadolu mutfağını en iyi şekilde öğrenmesi gerekir.
Gurme olduğunu nasıl anlarız?
Kelime anlamı olarak yemekten ve içkiden anlayan bunların tadına varabilen, tatbilir, damak zevki olan ve yiyecekleri titizlikle seçen kimselere denir.
Gurme nasıl anlaşılır?
Türk Dil Kurumu’nun tanımında “tatbilir” olarak geçen gurme kelimesi dilimize Fransızca’dan geçmiştir. Özellikle tatları değerlendirmek konusunda uzman olarak nitelendirilen gurme kelimesi esasında rafine yaşamdan keyif alan ve yeme içme hususunda uzmanlık derecesindeki kişi manasına gelir.

Türkiye’nin en ünlü gurmesi kimdir?​

Ünlü Gurme Vedat Milor: Nusret Gökçe’ye Baktığım Zaman Üzülüyorum. Türkiye’nin en tanınmış gurmelerinden biri olan Vedat Milor, sosyal medyanın insanı fetişleştirdiğini belirterek “Nusret’e baktığım zaman bir abisi olarak üzülüyorum” dedi.
Sonradan gurme kimdir?
Gazeteci yazar (bkz: Salih Zengin)in isim babası olduğu ve 1996 yılından beri Zaman Gazetesi’nin hafta sonu ekinde yemek yazılarının yayınlandığı lezzetli köşenin adı.
 
Geri
Üst