AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Gurcu Sarması Tarifi Resimli

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Gurcu Sarması
Resimli Gurcu Sarması Tarifi
Gurcu Sarması nasıl yapılır
Gurcu Sarmasının Tarifi Resimli yapımı

imagesgurcusarmasitarifiresimli5ad44070a06c9

Malzemeler
Kırmızı pul biber
1 su bardağı bulgur
Yarım su bardağı ceviz ici
2 adet sivri biber
3 – 4 adet taze soğan
2 corba kaşığı domates salcası
1 demet maydanoz
Tereyağı ve
tuz Kara biber
1 – 2 kg haşlanmış patates
1 – 2 demet karalahana

Yapılışı
Kaynar suya atılan kara lahanalar az haşlanır Patatesler de haşlanıp soyulur ve pure haline getirilir
Tereyağı veya arzuya gore zeytinyağına ince doğradığınız maydanoz, taze soğan, ve bulgur az kavrulup ateşten alınır
Pişirdiğimiz bu harc pureye eklenip, iyice yoğrulur
Bu harca kırmızı pul biber, kara biber ve tuz da eklenir
Ayrıca ceviz ici, biber, bir diş sarımsak da havanda iyice dovulur
Bu harc da pureye eklenir ve tekrar yoğrulur
Pure tamamlandıktan sonra lahanalar tek tek sarma şeklinde sarılır
Sarmalar, oncelikle dibine sapları olmak uzere tencereye ust uste dizilir
Tencerenin uzerine dokmek icin ayrı bir tavada bir miktar tereyağı eritilip, salca kavrulur; sonra 1 veya 2 su bardağı olcusunde su eklenip biraz kaynatılır
Uzerine son olarak bu karışım dokulen sarmalar, kısık ateşte pişene kadar haşlanır
Arzuya gore sade yada yanında yoğurtla servis yapılır
 
Geri
Üst