AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Gurcu plakali arac turkiyede ne kadar kalabilir?

Editör

Yeni Üye

Gürcü plakalı araç türkiyede ne kadar kalabilir?​

Bu şartları yerine getiren yabancı plakalı arabalar Türkiye’de belirli bir süre kalabilirler. Yabancı plakalı araçların ülkemizde kalma süresi 24 ay yani 2 yıldır. Eskiden yabancı plakalı araçların ülkemizde kalış süreleri 6 ay ile sınırlı iken son yıllarda gidilen düzenleme ile bu süre 2 yıla kadar çıktı.

Gurcistan plakali arac alinir mi?​

Gürcistan’dan üzerinize araç alabilmeniz için öncelikle Gürcistan’da oturma ve çalışma izninizin olması gerekmekte. Sonuç olarak oturma ve çalışma izni ile 185 gün Gürcistan’da kalmışsanız, ne aracı alırken ne de Türkiye’ye sokarken mevcut yasalar itibariyle 2 yıl boyunca herhangi bir problem yaşamazsınız.

Gürcistandan ne alınır ne satılır?​

Gürcistandan ne alınır ne satılır?
Kantsi denilen geleneksel boynuzları veya gümüş yada metal el yapımı bıçakları Tiflis’te ilk akla gelen hediyelik olacaktır. Papakhi ve Teka denilen büyük kabarık yün şapkaları ve Gürcü şarapları yine tercih edilebilir hediyeler arasında bulunacaktır.

Gürcistana araçla nasıl gidilir?​

Araçla sınırdan geçmek isteyenler için iki ayrı kontrol noktası bulunuyor. İlk kontrol Türk tarafında diğer kontrol ise Gürcü tarafında. Araçla sınırı geçebilmek için araç ruhsatı, ehliyet, kimlik ya da pasaport, giriş-çıkış formu, yurt dışı çıkış harç pulu ve zorunlu araç trafik sigortasına ihtiyacınız var.

Yabancı plakalı aracı kimler kullanabilir?​

Yabancı plakalı taşıtlar; taşıt programına kaydı yapılan izin hak sahibi, bu kişinin yurtdışında yerleşik eşi, anne-babası ve çocukları tarafından kullanılabilir. İzin hak sahibi araç içinde bulunsa dahi yukarıda belirtilen kişiler dışında taşıtın kullanılması (acil durumlar hariç) mümkün değildir.

Çaça içkisi nasıl içilir?​

Çaça içkisi nasıl içilir?
Bir çok kişinin aklına önce dans olan cha cha cha gelse de, aralarında bir cha fark var. Chacha, Gürcistan’ın ulusal içkisi. Gürcü votkası ya da üzüm votkası olarak adlandırılan bu içki votkadan da şaraptan da çok daha etkileyici ve aslında Brendi (Brandy) kategorisinde.
Gürcistan Batum un neyi meşhur?​
Bu kadarla da sınırlı değil tabii Batum’un gezilip görülecek yerleri. Şehrin güzel botanik bahçesi, Batum Piazza Meydanı, St. Nicholas Kilisesi, Batum Katedrali ve Batum Dolphinarium da diğer önemli gezilip görülecek yerler arasında.

Merhaba! Gürcü plakalı araçların Türkiye'de kalma süresi 24 ay yani 2 yıldır. Eskiden 6 ay ile sınırlı olan süre son yıllarda yapılan düzenleme ile 2 yıla çıkarılmıştır. Dolayısıyla, Gürcü plakalı bir aracın Türkiye'de 2 yıldan fazla kalması durumunda yasal sorunlarla karşılaşabilirsiniz.

Gürcistan'dan araç alabilmek için öncelikle Gürcistan'da oturma ve çalışma izninizin olması gerekmektedir. Eğer oturma ve çalışma izniniz ile 185 gün Gürcistan'da kalmışsanız, araç alırken ve Türkiye'ye sokarken herhangi bir problem yaşamazsınız ve aracınızı 2 yıl boyunca Türkiye'de rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Gürcistan'dan alınabilecek hediyelikler arasında geleneksel boynuzlar, el yapımı bıçaklar, büyük kabarık yün şapkaları ve Gürcü şarapları yer almaktadır. Tiflis'te bulunan bu hediyelik eşyaları sevdiklerinize güzel birer hediye olarak düşünebilirsiniz.

Gürcistan'a araçla gitmek isteyenler için sınırdan geçiş için belirli kontroller bulunmaktadır. Giriş ve çıkış işlemleri için gerekli olan belgeler arasında araç ruhsatı, ehliyet, kimlik veya pasaport, giriş-çıkış formu, yurt dışı çıkış harç pulu ve zorunlu araç trafik sigortası bulunmaktadır.

Yabancı plakalı taşıtları kullanabilen kişiler arasında taşıt programına kaydı yapılan izin hak sahibi, eş, anne-baba ve çocukları yer almaktadır. Ancak izin hak sahibi araç içinde bulunsa bile belirtilen kişiler dışında yabancı plakalı aracı kullanmak mümkün değildir.

Çaça içkisi Gürcistan'ın ulusal içkisidir. Gürcü votkası olarak da anılan bu içki aslında Brendi kategorisindedir ve votka ile şaraptan farklı bir tat sunmaktadır. Gürcistan'ın Batum şehri ise güzel botanik bahçesi, Piazza Meydanı, St. Nicholas Kilisesi, Batum Katedrali ve Batum Dolphinarium gibi gezilip görülmeye değer yerleriyle tanınmaktadır.

Geri